Ingredienser

12 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 1⁄2 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 1⁄2 msk vatten (kallt)
  • 1 st ägg (för pensling)
  •     Färdig kristyr (att garnera med)

Namnkakor

Beskrivning

Ingredienser

12 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 1⁄2 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 1⁄2 msk vatten (kallt)
  • 1 st ägg (för pensling)
  •     Färdig kristyr (att garnera med)

Gör så här:

Degen

  1. Tärna smöret och strö över vetemjöl och florsocker. Nyp ihop med fingrarna tills du fått ihop degen. Rör i ägget och vattnet med en träsked, knåda inte och sluta så fort alla ingredienser bundits samman. Plasta och låt vila i kylen någon timme.
  2. Kavla ut på mjölat bord och tryck ut figurer med hjälp av pepparkaksformar. Lägg på smord plåt eller ugnspapper, pensla med lättvispat ägg och baka av i mitten på ugnen i 175°C i ca 15-20 minuter.

Låt svalna och skriv, garnera enligt egen fantasi.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Namnkakor


Populära avdelningar