Ingredienser

10 portioner

  • 3 3⁄10 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 3,3 dl
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 nypa cayennpeppar
  • 1 krm salt
  • 3 st gelantinblad
  • 1⁄2 kruka koriander
  • 200 g frusen laxfilé
  • 1 st avokado
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lime (saften)
  • 6 st coctailtomater
  •     salt
  •     peppar

Pannacotta med laxcheviche

Beskrivning

Ingredienser

10 portioner

  • 3 3⁄10 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 3,3 dl
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 nypa cayennpeppar
  • 1 krm salt
  • 3 st gelantinblad
  • 1⁄2 kruka koriander
  • 200 g frusen laxfilé
  • 1 st avokado
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lime (saften)
  • 6 st coctailtomater
  •     salt
  •     peppar

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och lägg i de urkramade gelatinbladen, rör i kryddorna och fonden. Häll upp på glas och låt stå kallt i 3 timmar.
  2. Finhacka koriandern. Dela tomaterna i 4 delar. Skär laxen och avokadon i kuber blanda med koriander, limesaft, olivolja och tomater. Salta och peppra efter smak. Lägg på pannacottan alldeles innan servering.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Pannacotta med laxcheviche


Populära avdelningar