Ingredienser

4 portioner

  • 1   röd paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk Valio Eila® laktosfri lätt crème fraiche 18%
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk oregano (finhackad färsk)
  • 400 g fusillipasta (av hög kvalitet)
  •     salt
  •     peppar
  • 1 msk olivolja (till rostning )
  • 1 msk olivolja (till dressing)
  • 300 g sidfläsk i bit
  • 100 g Salladsost
  • 100 g ruccola

Pastasallad med paprikadressing

Beskrivning

En somrig pastasallad med paprikadressing. Passar perfekt till picknicken eller grillmiddagen. Snabb och enkel att förbereda dagen innan om du har ont om tid eller ska laga mat till många. Pastasalladen görs med sidfläsk och salladsost som blandas tillsammans med en kryddig paprikadressing. Testa själv och njut!

Ingredienser

4 portioner

  • 1   röd paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk Valio Eila® laktosfri lätt crème fraiche 18%
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk oregano (finhackad färsk)
  • 400 g fusillipasta (av hög kvalitet)
  •     salt
  •     peppar
  • 1 msk olivolja (till rostning )
  • 1 msk olivolja (till dressing)
  • 300 g sidfläsk i bit
  • 100 g Salladsost
  • 100 g ruccola

Gör så här:

  1. Dela osten i små kuber. Skär sidfläsket i små tärningar, knaperstek på hög värme och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Skär i 5-6 delar och vänd i oljan med salt och peppar. Lägg på en ugnsfastplåt och rosta 10 minuter i 200°C. Ställ ned i botten på ugnen och stäng av värmen. Låt plåten stå kvar 20 minuter. Tag ur och mixa till en puré med stavmixer. Rör samman med sambal oelek, crème fraiche, majonäs, örter och olja, smaka av med salt och peppar. Blir dressingen för tjock kan man blanda den med lite kallt vatten.
  3. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen. Skölj några minuter i kallt vatten. Blanda samman med dressingen, fläsket, osten och ruccolan. 

Smaka av med salt och peppar.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Pastasallad med paprikadressing


Populära avdelningar