Ingredienser

8 portioner

  • 4 st äggvitor
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 1 l jordgubbar
  • 1 st citron
  •     några klasar vinbär

Pavlova

Beskrivning

Vad är somrigare än en pavlova? Så när ni dansat klart runt midsommarstången – bjud på en kvargfluffig pavlova med alla dina favoritfrukter och bär. Men självklart är en pavlova lika god när som helst. Idag till exempel!

Ingredienser

8 portioner

  • 4 st äggvitor
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 1 l jordgubbar
  • 1 st citron
  •     några klasar vinbär

Gör så här:

Maräng

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält.
  3. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Vänd ner majsstärkelse. Rör i vitvinsvinäger. Bre runt på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp med en spatel längs med kanten så att det blir ett fint mönster.
  4. Sätt plåten i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i cirka 1 ½ timme, stäng av ugnen och öppna den lite. Låt marängen stå kvar tills ugnen är kall. Lägg pavlovan på ett fat.

Citronkvargsgrädde

  1. Vispa grädden fluffig. Rör i kvargen.

Dekorering

  1. Skölj och dela jordgubbarna. Sprid ut citronkvargsgrädden ovanpå pavlovan. Toppa med jordgubbar och vinbär. Gör skruvar av citronskal och dekorera med dessa.e

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Pavlova


Populära avdelningar