Picklad surkål

Picklad surkål

Picklad surkål

En klassiker som kan användas för att förbättra smaken i grytor, såser eller soppor.

9 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser9 Portioner

1 kg
grönkål, tunt skivad
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
vatten
4 tsk
salt
2 tsk
kumminfrön (valfritt)
1 tsk
svarta pepparkorn (valfritt)

Gör så här

  1. Skiva grönkålen tunt och lägg den i en stor skål.
  2. Lägg vitvinsvinäger, vatten, salt, kumminfrön (valfritt) och svarta pepparkorn (valfritt) i en kastrull. Koka upp blandningen och rör tills saltet har löst upp sig.
  3. Häll den varma marinaden över grönkålen och vänd försiktigt för att täcka alla bitar. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 2 timmar.
  4. När grönkålen har svalnat, lägg den i en burk och förvara i kylskåpet i minst 24 timmar.
  5. När du är redo att servera, ta upp kålen från marinaden och servera

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.