Pizzadeg

Pizzadeg

Pizzadeg

Gör din egen pizzadeg istället för att köpa färdig, det är både enkelt och går snabbt att göra själv samtidigt som det blir gott. En bra pizzabotten är en förutsättning för att pizzan ska lyckas, och där fyllningarna kan varieras i oändlighet efter din egen smak. Pizzadegen i receptet skapar en pizzabotten i storleken av pizza eller 2-4 mindre pizzor.

1 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser1 Portioner

25 g
Jäst
2 dl
Vatten
½ tsk
Salt
½ dl
5 dl
Vetemjöl

Gör så här

  1. Börja med att lösa upp jästen i fingervarmt vatten.
  2. Rör ned övriga ingredienser och arbeta till en smidig och blank deg. Använd gärna maskin om du har möjlighet.
  3. Låt degen jäsa ordentligt under en duk i minst 45 minuter.
  4. Kavla ut degen ungefär lika stor som en ugnsform eller till 2-4 mindre runda pizzabottnar.
  5. Lyft upp pizzabotten över bakplåtspappret. Låt jäsa under förberedningen av fyllningen.
  6. När du lagt på valfri topping så gräddas pizzan på låg värme i nedre delen av ugnen i 250 grader i ca 10 till 12 minuter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.