Fortsätt till innehållet

Pizzadeg

Gör din egen pizzadeg istället för att köpa färdig, det är både enkelt och går snabbt. Gör en klassisk Margarita med tomat oh ost eller lägg på din egen favorittopping.

Pizzadeg

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 25 g jäst, färsk
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ dl
    Valio smör normalsaltat, smält
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 5 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, 37°C.
  2. Rör ned övriga ingredienser och arbeta till en smidig och blank deg. Använd gärna en bakmaskin om du har möjlighet.
  3. Låt degen jäsa ordentligt under en bakduk i minst 45 minuter.
  4. Kavla ut degen ungefär lika stor som en ugnsform eller till 2-4 mindre runda pizzabottnar.
  5. Lägg bottnarna på ett bakplåtspappret. Låt jäsa under förberedningen av fyllningen.
  6. När du lagt på valfri topping så gräddas pizzan i 250 °C i ca 10-12 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.