Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
1 h 15 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn250°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst, färsk
- 2 dl vatten
- ½ tsk salt
-
½ dl
Valio smör normalsaltat, smältVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 5 dl vetemjöl
Dela recept
Instruktioner
- Lös upp jästen i fingervarmt vatten, 37°C.
- Rör ned övriga ingredienser och arbeta till en smidig och blank deg. Använd gärna en bakmaskin om du har möjlighet.
- Låt degen jäsa ordentligt under en bakduk i minst 45 minuter.
- Kavla ut degen ungefär lika stor som en ugnsform eller till 2-4 mindre runda pizzabottnar.
- Lägg bottnarna på ett bakplåtspappret. Låt jäsa under förberedningen av fyllningen.
- När du lagt på valfri topping så gräddas pizzan i 250 °C i ca 10-12 minuter.
Till recepten
Dela recept