Rulltårta med hjortronfyllning

Rulltårta med hjortronfyllning

Rulltårta med hjortronfyllning

Rulltårta med hjortronfyllning

Rulltårtan är en riktig klassiker som aldrig går ur tiden! Tack vare att den är så enkelt att variera med olika fyllningar är detta ett bakverk som passar de flesta.

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Kakbotten

4 st
Ägg
1 dl
Socker
½ dl
Potatismjöl
¾ dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver

Fyllning

2 ½ dl
Hjortronsylt
60 g
Vit choklad
1 burk
1 dl
Färska hjortron till dekoration

Gör så här

  1. Vispa samman ägg och socker poröst.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Blanda ned de torra ingredienserna i ägg-och sockermixen, rör om försiktigt.
  4. Smeta ut degen över ett bakplåtspapper på en långpanna (30x40 cm).
  5. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
  6. Stjälp direkt upp tårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som tårtan tårtans gräddats på. Tips! Pensla kallt vatten på pappret så lossnar det lättare.
  7. Fördela sylten över tårtbotten. Lämna ca 3 cm från långsidans kant utan sylt.
  8. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen.
  9. Rör ned kvargen i den smälta chokladen och rör om ordentligt.
  10. Vispa grädden och rör ned den i chokladfyllningen.
  11. Bred chokladfyllningen över lagret med sylt. Spara gärna en fjärdedel av fyllningen för att använda som dekoration senare.
  12. Rulla ihop tårtbotten så att skarven hamnar nedåt. Låt svalna helt innan du skär den i skivor.
  13. Tips! Skär rulltårtan diagonalt i sex större skivor som du sedan dekorerar på valfritt sätt.
  14. Servera rulltårtan uppskuren på en tallrik eller var kreativ och servera en garnerad rulltårta i dess ursprungliga form!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.