Ingredienser

4 portioner

  • 2 st fänkål
  • 1 pkt saffran
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 nypa florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 5 st finplockade dilltoppar
Saffransfänkål

Saffransfänkål

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st fänkål
  • 1 pkt saffran
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 nypa florsocker
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 5 st finplockade dilltoppar

Gör så här:

  1. Rör ut saffran i en tsk kokande vatten. 
  2. Vispa ner vinäger, senap och socker. 
  3. Vispa sist ner olivoljan droppandes. 
  4. Skiva fänkålen tunt och lägg i iskallt
  5. vatten under tiden grytan tillagas. 
  6. Torka fänkålen, blanda runt den med dressingen och dillen.
  7. Saffransfänkolen passar väldigt bra tillsammans med krämig fisk- och skaldjursgryta.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Saffransfänkål


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar