Ingredienser

10 portioner

  • 4 dl valnötskärnor
  • 3 dl florsocker
  • 4   äggvitor
  • 4   äggulor
  • 1   ägg
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 5 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 3   gelantinblad
  • 1 dl marsala
  • 1   citron (saften och skalet)
  • 1   vaniljstång
  •     florsocker
  •     mörka chokladflarn

Semifreddo med marsala, citron och valnötter

Beskrivning

Ingredienser

10 portioner

  • 4 dl valnötskärnor
  • 3 dl florsocker
  • 4   äggvitor
  • 4   äggulor
  • 1   ägg
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 5 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 3   gelantinblad
  • 1 dl marsala
  • 1   citron (saften och skalet)
  • 1   vaniljstång
  •     florsocker
  •     mörka chokladflarn

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum, hacka nötterna grovt och blanda med florsockret. Rör försiktigt ihop med äggvitorna. Sprid ut till 2 stycken fyrkanter på ett non-stick ugnsark, 15 x 30 cm i storlek. Baka av i ugn ca 10-12 minuter tills de fått färg över hela ytan. Tag ut och låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggulorna och ägget med socker i minst 5 minuter. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Skrapa ur vaniljkärnorna, blanda tillsammans med marsala, citronskal, citronsaft och gelatinet i äggblandningen, vänd försiktigt i den vispade grädden.
  3. Lägg ett teflonark i botten på formen, lägg i första nötbotten och häll över krämen och toppa med andra nötbotten. Plasta och ställ in i frysen. Tag ut 10 minuter innan servering, skär i bitar, pudra över florsocker och servera med chokladflarn.

Teflonark/non-stick ark finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Semifreddo med marsala, citron och valnötter

Mona skriver:

VALIO OCH RECEPT
Bra med recept men har man allergi så är det VÄLDIG vanligt att manreagerar på "mandel" nötter olika slags! Jag efter lyser recept utan ägg , nötter , mandel och mjölkfria produkter

Christopher skriver:

Hej Mona – och tack för din
Hej Mona – och tack för din kommentar. Våra recept är framtagna för att inspirera till att använda våra produkter i matlagning. Då Valio är ett mejeriföretag så är basen i våra recept för det mesta alltid mejeri. Men vi tar dina önskemål i beaktande och ser vad vi kan göra då vi utvecklar nya recept i framtiden. Ha det gott! Hälsningar Christopher

Elizabéth Enarsson skriver:

hej Mona
resept på Laktosfri mascapone , är 1 laktosfri 250 g motsvarar mascapone 1 och halv dl valio grädde 1 dl cremefaiche eller 150g kessela 2dl grädde MVH

Elizabéth Enarsson skriver:

marsala
det ska finnas laktosfri marsala som man kan göra själv laktosfri 150g kessela laktosfri 2dl grädde, eller ...... 1,hav dl grädde och valio cremefaiche

Christopher skriver:

Hej Elizabéth
Tack för dina tips och recept. Hälsningar Christopher

Birgitta skriver:

Utskrift
Kan inte hitta någonstans att skriva ut recept?


Populära avdelningar