Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Ett lite annorlunda recept på semlor, nämligen med smak av nöt- och hallons. Semlan är fri från laktos men full av smak!

14 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Bullar

25 g
Jäst
2 dl
1 st
Ägg
1 dl
Socker
1 tsk
Kardemumma
¼ tsk
Salt
8 dl
Vetemjöl
75 g

Jordnötsfyllningen

200 g
Laktosfri naturell cream cheese
2 tsk
Vaniljsocker
2 dl
3 msk
Sirap
1 dl
Jordgubbs- eller hallonsylt
100 g
Jordnötssmör

Gör så här

  1. Bullar

  2. Mixa jäst med rumetempererad mjölk. Tillsätt ägg, socker och kryddorna.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig för hand eller i maskin.
  4. Tillsätt mjukt smör och jäs degen under duk till dubbel storlek.
  5. Forma 14 semlor och låta jäsa på ugnsplåt under duk.
  6. Pensa semlorna med smält smör och baka dem sedan i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  7. Jordnötsfyllning

  8. Vispa ihop cream cheese och florsocker. Tillsätt 1 dl grädde och vispa tills blandningen är fluffig.
  9. Vispa 1 dl grädde. Blanda försiktigt den vispade grädden och sirapen i den vispade cream cheese-, florsocker- och gräddblandningen så att den får ett marmorliknande utseende.
  10. Ställ in i kylskåpet en stund.
  11. Halvera semlorna och klicka på smeten och jordgubbs- eller hallonsylt, lägg sedan tillbaka locket.
  12. Toppa semlorna med florsocker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.