Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

14 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

25 g
Jäst
2 dl
1 st
Ägg
1 dl
Socker
1 tsk
Kardemumma
¼ tsk
Salt
8 dl
Vetemjöl
75 g
200 g
Laktosfri naturell cream cheese
2 tsk
Vaniljsocker
2 dl
100 g
Jordnötssmör
3 msk
Sirap
1 dl
Jordgubbs- eller hallonsylt

Gör så här

  1. Semlor

  2. Mixa jäst med rumetempererad mjölk. Tillsätt ägg, socker och kryddorna.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig för hand eller i maskin.
  4. Tillsätt mjukt smör och jäs degen under duk till dubbel storlek.
  5. Forma 14 semlor och låta jäsa på ugnsplåt under duk.
  6. Pensa semlorna med smält smör och baka dem sedan i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  7. Jordnötsfyllning

  8. Vispa ihop cream cheese och florsocker. Tillsätt 1 dl grädde och vispa tills blandningen är fluffig.
  9. Vispa 1 dl grädde. Blanda försiktigt den vispade grädden och sirapen i den vispade cream cheese-, florsocker- och gräddblandningen så att den får ett marmorliknande utseende.
  10. Ställ in i kylskåpet en stund.
  11. Halvera semlorna och klicka på smeten och jordgubbs- eller hallonsylt, lägg sedan tillbaka locket.
  12. Toppa semlorna med florsocker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›