Ingredienser

4 portioner

Semlor med sylt- och jordnötsfyllning

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

Gör så här:

Semlor 

  1. Mixa jäst med rumetempererad mjölk. Tillsätt ägg, socker och kryddorna.
  2. Grunda mjöl till deg småningom. 
  3. Tillsätt mjukt smör och jäs degen under duk till dubbel storlek.
  4. Forma 14 semlor och låta jäsa på ugnsplåt under duk. 
  5. Smörj semlorna med smör och baka dem sedan i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. 

Jordnötfyllning

  1. Vispa, med elvisp, färskosten och vaniljsockret i en skål. Tillsätt 1 dl av grädden. Vispa tills blandning är helt slät.
  2. Tillsätt sirapen och den sista grädden. Blanda lite slarvigt så att smeten får ett marmorliknande utseende.  ingredienser av fyllning lite slarvig, så att det står av marmor. 
  3. Ställ in i kylskåpet en stund. 
  4. Halvera semlor och klicka på smeten samt lägg på locket. 
  5. Toppas semlorna med florsockret.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Semlor med sylt- och jordnötsfyllning


Populära avdelningar