Ingredienser

8 portioner

Somrig drottningtårta

Beskrivning

Svensk sommar är underbar. Precis lagom varm och precis lagom lång. Fira det med en riktigt kvargfräsch Drottningtårta. Det bästa med tårtan är att den är lika god på sommarfesten som på midsommar eller studentexamen och alla tillfällen där emellan.  

Ingredienser

8 portioner

Gör så här:

Botten

  1. Finfördela kexen i exempelvis en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Klä en löstagbar form med en diameter på 25 cm med bakpapper. Tryck ut kex- och smörblandningen i botten på formen.

Fyllning

  1. Låt gelatinbladen mjukna i rikligt med kallt vatten. Vispa den kylskåpskalla vaniljsåsen med elvisp tills den blir riktigt tjock. Blanda i kvarg och vaniljsocker. Smält gelatinbladen i en msk kokande hett vatten. Blanda i fyllningen. Häll fyllningen i formen. Låt stelna övertäckt i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten. När tårtan har stelnat – ha på bären. Om du använder stora bär så skär dem först i skivor eller klyftor.

Topping

  1. Koka upp vattnet i kastrullen. Blanda i gelésocker. Låt koka i 30 sekunder. Ta bort från plattan. Låt stelna gradvis under omrörning i ett par minuter. Fördela den varma geléblandningen över tårtan och bären med en sked. Låt stelna i kylskåp i minst 15 minuter. När gelén har stelnat lossar du tårtan ur formen med hjälp av en kniv. Ta bort kanten och lyft över tårtan på ett serveringsfat.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Somrig drottningtårta


Populära avdelningar