Ingredienser

6 portioner

  • 1 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 200 g Valio laktosfri smetana
  • 2 msk cointreau
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 1⁄2 dl Valio laktosfri vispgrädde
  • 6 st tjocka skånska pepparkakor
  • 1⁄2 dl kokt starkt kaffe (helst espresso)
  • 1 stänk riven choklad

Valios pepparkakstiramisu

Beskrivning

Ingredienser

6 portioner

  • 1 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 200 g Valio laktosfri smetana
  • 2 msk cointreau
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 1⁄2 dl Valio laktosfri vispgrädde
  • 6 st tjocka skånska pepparkakor
  • 1⁄2 dl kokt starkt kaffe (helst espresso)
  • 1 stänk riven choklad

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladet enligt förpackningen.
  2. Vispa under tiden äggulor och hälften av sockret i cirka 5 minuter på elvispens högsta fart.
  3. Vispa i smetana, cointreau, smält gelatin och apelsinskal.
  4. Vispa samman grädde och resten av sockret till hårt vispad grädde i en annan bunke.
  5. Vänd i den hårt vispade grädden försiktigt i ägguleblandningen.
  6. Lägg lite smet i botten på snygga serveringsglas, doppa pepparkakorna i kaffe och tryck eller bryt dem över smeten, och avsluta med en ny smet.
  7. Låt stå i kylskåp en halvtimme innan servering.
  8. Strö på riven choklad vid servering.

Foto av Annika Broman.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Valios pepparkakstiramisu


Populära avdelningar