Vegansk cheesecake med vit choklad och passionsfrukt

Vegansk cheesecake med vit choklad och passionsfrukt

Vegansk cheesecake med vit choklad och passionsfrukt

Vegansk cheesecake med vit choklad och passionsfrukt

Den här frysta cheesecakens läckra smaker leker med färsk passionsfrukt och sötman från vit choklad. Det tar några timmar för kakan att stelna, så det är bäst att förbereda den dagen innan.

10 Portioner
6 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

175 g
Digestivekex
½ dl
Mjölkfritt margarin
1 msk
Lönnsirap
Salt

Cheesecake

200 g
Vit choklad, t ex iChoc vit vanilj
2 paket
2 dl
½ dl
Florsocker
2 msk
Citronjuice
Salt

Passionsfruktsgele

5 st
Passionsfrukter
1 paket
Dr Oetker Vegegel
2 msk
Strösocker
3 msk
Vatten

Gör så här

  1. Botten

  2. Krossa digestivekexen till fina smulor. Smält margarinet och tillsätt det med lönnsirap och salt till kakorna. Tryck ut på botten av en ø 24 cm form klädd med bakplåtspapper.
  3. Cheesecake

  4. Smält den vita chokladen och vänd ner Bake & Dessert.
  5. Vispa Easy Whipping tills det blir fluffigt och smaka av med strösocker, citronsaft och salt.
  6. Ta en tredjedel av Easy Whipping-blandningen och blanda ner den i den vita chokladblandningen. Rör försiktigt ner resten av smeten med en spatel. Bred ut på kakbottnen och låt stelna i minst 4 timmar.
  7. Passionsfruktsgele

  8. Förbered passionsfruktsgelén när cheesecaken hinner stelna. Dela passionsfrukten och häll upp fröna i en liten skål.
  9. Mät upp ingredienserna i en liten kastrull. Värm upp och låt koka under omrörning i 3 min. Ta av från spisen och låt svalna Bred ut blandningen i ett jämnt lager över cheesecaken.
  10. Låt stelna kallt i ytterligare 2 timmar eller gärna till nästa dag.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.