Ingredienser

6 portioner

  • 2 dl frysta lingon
  • 3⁄4 dl strösocker
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 100 g laktosfri vit choklad
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1 st äggula
  • 4 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk ättiksprit eller citronsaft
  • 9 st pepparkakor
  • 1 dl frysta lingon
  •     strösocker

Vit chokladmousse med rårörda lingon och pepparkakor

Beskrivning

Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination. Så bjud in till ett stort glöggmingel och njut av något riktigt kvargsmarrigt!

Ingredienser

6 portioner

  • 2 dl frysta lingon
  • 3⁄4 dl strösocker
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  • 100 g laktosfri vit choklad
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
  • 1 st äggula
  • 4 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk ättiksprit eller citronsaft
  • 9 st pepparkakor
  • 1 dl frysta lingon
  •     strösocker

Gör så här:

Rårörda lingon

  1. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då.

Vit chokladmousse

  1. Vispa grädden. Smält chokladen. Rör ner vaniljkvargen i den smälta chokladen lite i taget. Vänd ner chokladsmeten i grädden lite i taget. Rör ner äggulan. Kyl moussen i cirka tre timmar. Spritsa eller klicka ut i glas.

Pikerade och smulade pepparkakor

  1. Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll en spritspåse. Dekorera 6 pepparkakor med kristyr. Smula 3 pepparkakor grovt.

Sockrade lingon

  1. Häll strösocker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.

Lägg ihop desserten

  1. Ta fram glasen med moussen. Tryck ner en pepparkaka i varje glas. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna. Pudra med florsocker över pepparkakan. Servera!

Notes

  1. Serveras i glas.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Vit chokladmousse med rårörda lingon och pepparkakor


Populära avdelningar