Ingredienser

10 portioner

Wasabimarinerade kycklingben med matvetesallad

Beskrivning

Ingredienser

10 portioner

Gör så här:

  1. Blanda sweetchili, kryddor, rapsolja och fond. Pensla på kycklingen.  Lägg i ugnsfastform och ställ in i ugnen ca 25 minuter till de fått fin färg.
  2. Mixa samman basilikablad, créme fraiche och majonnäs till dressingen med hjälp av en stavmixer. Salta och peppra
  3. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär zucchinin och moroten i tunna ätvänliga bitar, stavar eller mynt efter kockens humör. Skala och klyfta rödlöken. Finhacka vitlöken och lägg i panna tillsammans med smöret. Fräs upp alla grönsakerna tillsammans några minuter tills de fått lite färg men fortfarande är krispiga.

Blanda samman med matvetet och dressingen. Kan serveras både ljummen och kall.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Wasabimarinerade kycklingben med matvetesallad


Populära avdelningar