Kola- och chokladglasyr

Kola- och chokladglasyr

Kola- och chokladglasyr

Gör enkelt en fantastiskt god glasyr eller kola- och chokladsås. Passar lika bra att hälla över bakverk, efterrätter och glass som att dekorera en tårta med. Med Valios choklad- och kolagrädde kan du göra en läckert snygg glasyr som är lätt att lyckas med. Välj mellan kola- och chokladsmak.

1 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser1 Portioner

Gör så här

  1. Koka upp grädden (kola eller choklad) i kastrull på medelhögvärme i cirka 10–12 minuter. Rör om då och då tills grädden tjocknat och blivit mörkare.
  2. Bre ut den varma, något svalnade glasyren på bakverket.
  3. Jämna ut glasyren med spatel.
  4. TIPS! Spritsa ut glasyren längs kakans kant och låt den rinna över kanten med jämna mellanrum. Tänk på att kakan måste vara kall för att glasyren ska rinna fint över kanten.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.