Ingredienser

4 portioner

    Pajdeg:

    Fyllning:

    Beskrivning

    En ordentlig, laktosfri matpaj för såväl vardag som fest, fulladdad med härliga smaker från Medelhavet.

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 °C.
    2. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet så det blir smuligt.
    3. Häll ner det kalla vattnet och rör ihop till en deg.
    4. Tryck ut pajdegen i formen och nagga med en gaffel.
    5. Låt degen vila i 10 minuter i kylen.
    6. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    7. Fräs spenaten mjuk i stekpannan.
    8. Lägg spenaten i pajbotten tillsammans med soltorkade tomater, strimlad zucchini och smulad fetaost.
    9. Vispa samman ägg, mjöl, salt, peppar och häll över pajskalet.
    10. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. 

    Populära avdelningar