Ingredienser

4 portioner

    Pajdeg:

    Fyllning:

    Beskrivning

    En matig, laktosfri och vegetarisk paj för såväl vardag som fest, fulladdad med härliga smaker från Medelhavet. Enkel att förbereda dagen innan när du skall bjuda många. 

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 °C.
    2. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet så det blir smuligt.
    3. Häll ner det kalla vattnet och rör ihop till en deg.
    4. Tryck ut pajdegen i formen och nagga med en gaffel.
    5. Låt degen vila i 10 minuter i kylen.
    6. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    7. Fräs spenaten mjuk i stekpannan.
    8. Lägg spenaten i pajbotten tillsammans med soltorkade tomater, strimlad zucchini och smulad fetaost.
    9. Vispa samman ägg, mjöl, salt, peppar och häll över pajskalet.
    10. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. 

    Populära avdelningar