Lyckas med bullarna

Smör är en given ingrediens i bullar och andra sorters bakverk. Smörets smak ger en extra skjuts till varmdoftande kryddor såsom vanilj, saffran och kanel.

Tips till bullbaket

  • Byt ut mjölken i bulldegen mot vatten, och öka istället mängden smör. Det ger en knaprig skorpa med en ljuvligt mjuk och smörsmakande saftig insida. Bullar med mycket smör blir helt enkelt godare, än om du snålat med mängden smör.
  • Använd ett rumstempererat smör i degen. Det binder inte mjöl på samma sätt som smält smör gör. Resultatet blir en smidigare och mer lättarbetad deg som klibbar mindre. En stor fördel också är att du kan dra ner på mjölmängden vilket ger ett luftigare och saftigare slutresultat. För mycket mjöl i degen ger kompakta och torra bullar.
  • Baka med ett smör av hög kvalitet - förslagsvis Valios smör som passar lika bra till matlagning som till bakning!
Tema
Brynt smör - en fransk favorit som ger nötig smak
Tema
Vispat smör - enkelt att göra själv
Tema
Ghee - rent smörfett med lång hållbarhet