Lyckas med bullarna

Smör är en given ingrediens i bullar och andra sorters bakverk. Smörets smak ger en extra skjuts till varmdoftande kryddor såsom vanilj, saffran och kanel.

Tips till bullbaket

  • Byt ut mjölken i bulldegen mot vatten, och öka istället mängden smör. Det ger en knaprig skorpa med en ljuvligt mjuk och smörsmakande saftig insida. Bullar med mycket smör blir helt enkelt godare, än om du snålat med mängden smör.
  • Använd ett rumstempererat smör i degen. Det binder inte mjöl på samma sätt som smält smör gör. Resultatet blir en smidigare och mer lättarbetad deg som klibbar mindre. En stor fördel också är att du kan dra ner på mjölmängden vilket ger ett luftigare och saftigare slutresultat. För mycket mjöl i degen ger kompakta och torra bullar.
  • Baka med ett smör av hög kvalitet - förslagsvis Valios smör som passar lika bra till matlagning som till bakning!
Brynt smör
Vispat smör
Ghee
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›