Tävling: Mamma är lik sin mamma

Tävling: Mamma är lik sin mamma

Vi närmar oss Mors Dag. Den 26 maj ska hon firas. Att hon är viktig märks om inte annat på alla visdomsord som kända personer fällt om mödrar: 

Allt vad jag är, eller hoppas bli, är min mors förtjänst. /Abraham Lincoln

En mors kärlek är kärlek ingen glömmer. /Victor Hugo

Vilken mamma som helst skulle enkelt kunna göra flera flygledares arbete. / Lisa Alther

Mamma kan torka dina tårar över telefon. / Pam Brown

Om nu evolutionsteorin stämmer, hur kan det komma sig att mammor bara har två händer. / Ed Dusault

Av och till är en mors styrka större än naturkrafternas. / Barbara Kingsolver

Lika stor välsignelse som moderskapet är, lika oroande kan det också vara ibland. Små barn - små bekymmer, stora barn - stora bekymmer. Och när man oroar sig blir magen orolig. Det kan alltså vara nyttigt med OLO™ för magen när barnen växer upp. Och annars också förstås. Över sex miljarder mjölksyrabakterier samt fibrer och kalcium hjälper matsmältningen på traven.

Månadens fråga gäller förstås din mamma: Vilken egenskap är du mest stolt över att ha ärvt av din mamma?

Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan senast den 26 maj och du är med och tävlar om vackra produkter från Iittala. Den 27 maj presenterar vi tre lyckliga vinnare.

Hälsningar Åsa

Kommentarer

Linda H skriver:

Jag är mest stolt över att ha
Jag är mest stolt över att ha ärvt kunskaperna inom matlagning och bakning. Vår familj är kända för att alltid göra maten från grunden och har genom åren fått anpassa oss till att tillaga allergikost då jag tyvärr utvecklade stor allergi inom kost samt numera bor med en sambo som har en annan form av allergi. Så det är ofta två till fyra olika sorters mat som tillagas men helt utan problem :)

Hanna skriver:

Mamma är lik sin mamma
Min mamma Monika har så otroligt många fina egenskaper! Men den som jag är mest stolt över att jag ärvt av henne är hennes otroligt omtänksamma och givmilda! Ett hjärta av guld är vad Mamma Monika har!

sus skriver:

Sätta sina barns bästa först i alla lägen
Mamma har alltid tänkt på oss barn i alla lägen. Alltid funnits där om vi har behövt henne. DET är jag så glad att jag märker att jag också gör...våra barn som är det viktigast vi har..allt annat kommer i andra hand!!

Sofia skriver:

Den finaste lilla kvinnan jag vet...
Min mamma är en fantastisk liten människa med stort hjärta och civilkurage. Hon har lärt oss barn att stå upp för det vi tror på och inte blunda för otäckheter som sker runt oss. Idag räddade hon en schäfer från en plågsam död i en varm bil genom att leta reda på ägarna som själva satt i skuggan och kalasade på en pizza. Min mamma gör mig stolt och varm.

EA skriver:

Stoltast över att
jag fick två språk istället för ett.

Ylvalie skriver:

Jag är mest stolt över att ha ärvt...
förmågan att vara mig själv. Och inte bry mig om de som tycker att jag är udda/fel/konstig. Önska bara att jag även ärvt förmågan att alltid ha tiptop ordning hemma... men det kanske hoppat över en generation?

Björn A Wallner skriver:

Morsans envishet.
Jag har ärvt min mors envishet och rätts patos. Jag har engagerat mig i olika frågor pga min mor som har visat var skåpet skall stå. Redan vid köksbordet när vi var små så satt vi och disskuterade om rättvisefrågor.Jag har valt att hjälpa andra människor som min mor har lärt mig att engageera mig i. Fattigdoms bekämpning och mot mobbning samt rasism. Hon lärde mig att alla människor är lika värda oavsett var man kommer ifrån, kön och sexualitet.

Anonymous skriver:

Frågan va vad du har ärvt,
Frågan va vad du har ärvt, inte vad hon har lärt dig!? -.-

Janina Söfting skriver:

mer o mer lik min mamma
Kanske är det för att jag numera själv är mamma men på senare tid kommer jag allt oftare på mig med att göra som min mamma. En av många goda egenskaper jag fått av henne är hennes omtänksamhet om sina medmänniskor. Jag blir så ledsen när jag stöter på människor som bara verkar ha sitt eget intresse för ögonen. Då blir jag glad att sådana som hon finns och hjälper till att skapa en medmänsklig och kärleksfull värld.

Martina Lennartsson skriver:

tävling
Jag är egentligen lik min pappa upp i dagen. Men jag är och har alltid varit mammas flicka. Dem säger att jag har hennes ögon. Jag är egentligen mest stolt över att det är just hon som är min mamma. Det är ju hon som har gjort mig till den jag är!

magnus olsson skriver:

tavling
hennes givmildhet

lena skriver:

Älskade barn
Att bli älskad när man minst förtjänar det, men ändå på ett vettigt sätt få förklarat att det var ju ingen bra idé....å ända känna sig älskad... det är en konst! Å enligt mina egna två flickor så verkar det ha gått i arv!

lena skriver:

Älskade barn
Att bli älskad när man minst förtjänar det, men ändå på ett vettigt sätt få förklarat att det var ju ingen bra idé....å ända känna sig älskad... det är en konst! Å enligt mina egna två flickor så verkar det ha gått i arv!

charlotta hellström skriver:

Den egenskap jag bär...
Med stolthet bär jag det faktum att jag är en varginna, jag skyddar mina barn mot faror men låter dem leva sina liv och prova på livets alla möjligheter. Detta har jag ärvt efter min mamma, och även min pappa. De fanns alltid för oss syskon, i vått och torrt, lät oss prova våra vingar men när risken att skadas på ett eller annat sätt så fanns de alltid där för att leda oss på den rätta vägen. Mamma stod upp för mig mot de som mobbade mig, hon lärde mig sträcka på mig och stå för den jag är, precis som jag lär mina barn det samma. Hon lärde mig att inte göra saker bara för att andra gör det. Hennes stående förklaring är "Skulle du hoppa från en bro bara för att andra gör det?", hon lärde mig ifrågasätta och stå för mina beslut. Jag är stolt över att vara min mors dotter på gott och ont, för visst tar jag mina smällar, kallas för motvals kärring men till syvene och sist så står jag där med 5 underbara ungar, alla raka i ryggen med egna åsikter som de står för och kan motivera. Hon har lärt mig respekt för andra och för mig själv. Aldrig begränsat mig utan låtit mig flyga men alltid välkomnat mig hem i boet. Ja är det konstigt att man älskar henne

charlotta hellström skriver:

därför är jag stolt
Med stolthet bär jag det faktum att jag är en varginna, jag skyddar mina barn mot faror men låter dem leva sina liv och prova på livets alla möjligheter. Detta har jag ärvt efter min mamma, och även min pappa. De fanns alltid för oss syskon, i vått och torrt, lät oss prova våra vingar men när risken att skadas på ett eller annat sätt så fanns de alltid där för att leda oss på den rätta vägen. Mamma stod upp för mig mot de som mobbade mig, hon lärde mig sträcka på mig och stå för den jag är, precis som jag lär mina barn det samma. Hon lärde mig att inte göra saker bara för att andra gör det. Hennes stående förklaring är "Skulle du hoppa från en bro bara för att andra gör det?", hon lärde mig ifrågasätta och stå för mina beslut. Jag är stolt över att vara min mors dotter på gott och ont, för visst tar jag mina smällar, kallas för motvals kärring men till syvene och sist så står jag där med 5 underbara ungar, alla raka i ryggen med egna åsikter som de står för och kan motivera. Hon har lärt mig respekt för andra och för mig själv. Aldrig begränsat mig utan låtit mig flyga men alltid välkomnat mig hem i boet. Ja är det konstigt att man älskar henne

Aida skriver:

Min kära mamma
Det finaste min mamma har fört vidare till mig är att möta allt med styrka och ett leende!

Anneli P skriver:

Att jag har ärvt mammas glada
Att jag har ärvt mammas glada humör, det är jag stolt över.

Annica Nilsson skriver:

jag är stolt!
Det är nog uppriktigheten jag har fått efter min mamma. Att jag är ärlig och öppen person till mitt barn, ljuger aldrig. kanske drar en vitlögn när hon frågar vad hon får i present. Men annars svarar jag på allt hon frågar. Det hade jag och min mamma med varandra.

margareta stor skriver:

Arvet från min mor jag med
Arvet från min mor jag med glädje bär, är att hon gärna bjuder på den hon är. Nära till skratt, när hon berättar om när hon fått "fnatt". Det en historia blir, vilket tillför glädje i människors liv.

J.D skriver:

Mamma
Jag har ärvt egenskaperna av min mamma att vara där för mina barn, att tala om för dem varje dag att jag älskar dom och att dom är viktiga för mig, att jag finns där när dom behöver mig, att man kan prata med mig om allt och att jag berömmer och gläds med dem när de gjort något bra men dömer dem inte om de misslyckas.

Solbritt Ilkert skriver:

Mamma
Jag har ärvt min klurighet och att kunna finna lösningar på de flesta problem som uppstår i ett hem. Samt kunnigheten att sy och laga det mesta.

monika gustavsson skriver:

Mamma och jag
Min mamma är så snäll och ser sina medmänniskor med glimten i ögat. Hon är underbar mormor till mina barn och just egenskapen att vara så snäll har jag fått mycket av! mvh Monika

Sussi skriver:

Mammas humor - att se det
Mammas humor - att se det komiska i livet, och att allt inte är självklart och givet, ödmjukhet och vänlig ton till människor runt omkring, sen ordnar sig ofta precis allting!

Annchristin Holmlund skriver:

Månadens fråga
Jag är glad över att jag ärvt min mors självförtroende, det är bra att kunna gå fram i livet utan att vara orolig för alla Om....Det egenskapen hoppas jag att mina barn får med sig i sin ryggsäck :)

Marica Härold skriver:

Mamma <3
Min mamma har lärt mig omtanke, nyfikenhet och att våga prova nya saker - men framför allt: villkorslös kärlek

Jenny s skriver:

Mamma
Jag är mest glad jag ärvt mammas goda kunskaper när det gäller bakning. Min mamma o jag när vi bakar så jäser allt jätte mycket o blir stort o blir jätte gott

Rosita skriver:

Det jag är mest glad över är
Det jag är mest glad över är att hon födde mig och att jag fick växa upp med min släkt trots att hon var ung när hon fick mig.

Nadja Martinsson skriver:

Sisu
Jag har ärvt mammas finska sisu. Modet att kämpa mot orättvisa, stå upp för de svaga och sin familj. Förmågan att kavla upp ärmarna, sluta klaga, fokusera och få saker gjort :) Det har gett mig mycket styrka. Kiitos äiti!

Amanda skriver:

Mamma
Att jag kan bevara lugnet i stressiga situationer. De har jag efter min underbara mamma.

Jenny skriver:

Min mamma Agneta
Jag är mest nöjd med att ha ärvt min mammas livsbejakande sida; förmågan att se det positiva i livet och att njuta av det enkla i vardagen; god mat, gott sällskap, en promenad i det gröna, läsa en bok framför brasan, klappa hundar och mycket annat :-)

Malin skriver:

Jag är mest stolt över att ha
Jag är mest stolt över att ha ärvt mammas känsla för omtanke och kärlek.

Lotte skriver:

Mamma Gertrud
Musikalitet, förmågan att lösa korsord och på annat sätt använda ord i brev-och versskrivning,julklappsrim o.dyl. Social och engagerad i föreningsliv. För 42 år sedan dog hon alltför ung så för hennes enda barnbarn får jag berätta om mormor

Maria skriver:

Jag är faktiskt mest stolt
Jag är faktiskt mest stolt över det som även påverkar mig mest negativt och det är att jag ärvt min mors känslighet. Vi känner av stämningar supersnabbt och är väldigt intuitiva. Detta gör en väldigt lättstressad och det har varit väldigt jobbigt många gånger, men det som jag kan kan ge andra med hjälp av känsligheten gör det helt klart värt besväret.

As mamma, Ms dotter skriver:

Mamma ÄR lik sin mamma
När jag själv nu blivit mamma, ser jag hur lik min mamma jag är. Och det är jag stolt över! Mest stolt är jag över att jag ärvt förmågan att vara mig själv, att inte behöva förställa mig till någon jag inte är bara för att passa in. Något som jag har både mamma och pappa att tacka för. Jag hoppas även kunna skicka med det till min dotter när hon växer upp.

Anne skriver:

Lik min mamma
Jag är mest stolt över att att ha ärvt egenskapen att vara nöjd och tacksam om det som jag har. Man behöver inte så mycket för att hitta på glädje i livet.

Anneli skriver:

Mamma
Jag är mest stolt över att få ärvt min mammas empati och godhet., att hjälpa andra är en självklarhet. Även min envishet och tvåspråkighet ser jag som en styrka. Tyvärr lämnade min mamma denna jord i alldeles för unga år, endast 41 år och jag var en vilsen 18 åring. Men har mycket att racka min älskade mamma som fått mig på rätt väg i livet, hon finns alltid med mig som mon skyddsängel .

Olivia Rosbäck skriver:

Humor underlättar
Jag älskar min mammas humor och värme. Ingen kan få mig att Tokskratta som hon. Men aldrig på någon annans bekostnad utan åt sig själv och åt livets dråpligheter. Livet och relationer blir aå mycket enklare med en dos humor.

Lotte Wallskog skriver:

Mamma Gertrud
Musikalitet, förmågan att använda ord genom korsordslösning, brev-och versskrivning,rim och ramsor. Social och engagerad i föreningsliv.Hon dog tyvärr för 42 år sedan och fick aldrig möta sitt enda barnbarn så jag försöker förmedla vad mormor stod för.

Momita skriver:

Med respekten närvarande
Min mamma har nästan aldrig sagt några hårda ord till oss barn. Som vuxen har hon förklarat hur hon tänkte, när hon fortsatte le och tala tålmodigt till oss fastän vi var helt hopplösa. "Jag tänkte att jag aldrig ska bemöta er sämre än hur jag behandlar mina patienter på jobbet", förklarar hon. Idag är jag så glad för det och försöker behandla alla människor jag träffar på samma sätt, med respekt.

Kristiina Söderström skriver:

Egenskapen som gör mig stolt
Egenskapen som gör mig stolt att ha ärvt av min mamma är... ...kämparandan, sisu! I stort som smått, för de mina och för allas bästa gäller det att behålla kämparandan. Enligt min mamma finns det bara en riktning och det är framåt!

Nina skriver:

Min mamma är, bland annat, en receptskatt!
Min mamma har alltid gjort världens godaste födelsedagstårtor (bland annat Kinuskitårtan med stort K och Forsrännarens smörgåstårta) och en jättegod bondost bland många traditionella rätter. Jag har ärvt hennes glädje över och förmåga att tillaga gamla receptskatter! Roligt att kombinera gammalt beprövat med nytt : )

Susanne skriver:

Mor min
Jag är stolt över att jag älskar mitt barn helt ovillkorligt och passionerat precis som min mamma har älskat mig och mina systrar! Vi har blivit överrösta av kärlek, trygghet och lojalitet ända sedan barnsben. Detta förmedlar jag mer än gärna till mitt eget barn!

Jimmy Olsson skriver:

Min mor
Min mamma - stark, självsäker, bestämd, med kärlek har jag blivit bortskämd, lojal, lugn och lättsam, för min mamma är jag så himla tacksam, Konsekvent, kunnig och kreativ, hon är viktigaste personen i mitt liv, positiv, rolig och kärleksfull, allt hon gör för min skull, Min mamma är helt unik, jag önskar att jag är henne lik, jag är stolt över de egenskaper jag ärvt från min mor, för hennes hjärta är av guld och den är stor!

Jimmy Olsson skriver:

Min mor
Min mamma - stark, självsäker, bestämd, med kärlek har jag blivit bortskämd, lojal, lugn och lättsam, för min mamma är jag så himla tacksam, Konsekvent, kunnig och kreativ, hon är viktigaste personen i mitt liv, positiv, rolig och kärleksfull, allt hon gör för min skull, Min mamma är helt unik, jag önskar att jag är henne lik, jag är stolt över de egenskaper jag ärvt från min mor, för hennes hjärta är av guld och den är stor!

Spacegirl skriver:

Hennes värderingar att alla
Hennes värderingar att alla människor är lika mycket värda.

Lotte Wallskog skriver:

Varför ?
Har försökt komma fram med mitt bidrag 2 ggr????????

Christopher skriver:

Hej Lotte,
Tack för din kommentar. Vi modererar alla kommentarer manuellt innan de publiceras. Det kan därför ta några timmar innan man ser sitt inlägg. Vänliga hälsningar Christopher

Rebecca skriver:

Mamma
Jag har ärvt egenskapen att ge alla människor en ärlig chans att visa vem dom är.Det har jag efter min underbara Mor.

Jessica Hellström skriver:

Världens bästa mamma har lärt
Världens bästa mamma har lärt mig baka de godaste bullarna, sockerkakorna och schackrutorna som finns, kommer än idag ihåg hur roligt jag tyckte det var att baka tillsammans och äta upp de varma bullarna med ett kallt glas mjölk!

Tanja Wahlgren skriver:

Mamma
Jag har ärvt min mammas envishet. Så som min mamma kämpade för att jag skulle ha det bra under min uppväxt, så kämpar jag nu för att hon ska få bra vård & ha det bra under sina sjukdomsperioder som äldre!

Sidor

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar