Matinspiration

Mat är en stor del av livet och som med mycket annat kan det ibland behövas inspiration för att våga testa nya recept. Här har vi samlat matinspiration för olika årstider, högtider och för självaste vardagen!

Sommarmat

Här har vi samlat smakrika recept som passar extra bra under sommarmånaderna. Från grillpremiären till midsommarfirandet och sensommarens ljumma middagar utomhus - här hittar du recept för sommarens alla stunder!

Till sommarmaten!
 • Smoothierecept

  Här har vi samlat mängd varianter av smoothies som vi gillar extra mycket, men tveka inte att byta ut eller lägga till ingredienser efter tycke, smak och eventuella allergier.

  Till smoothierecepten!
 • Bakning

  Bakverk för högtider, kalas och för de många stunder i livet då sötsuget knackar på

  Till bakning!
 • Kvargrecept

  Här har vi samlat matnyttig information om kvarg som livsmedel tillsammans med massvis av goda recept som går att tillaga på Valios smaksatta kvarger.

  Till kvargrecepten!
 • Smaksatt grädde

  Valios härligt goda chokladgrädde och kolagrädde är en unik smaksatt grädde med många användningsområden. Vispa, koka, spritsa eller ät den som den är. Njut av härligt goda bakverk och efterrätter med smak av choklad och kola på ett enkelt sätt. Här har vi samlat våra favoritrecept och fakta om Valios nya smaksatta grädde.

  Till smaksatt grädde!

Nyttiga frukostar

Morgontrött eller inte, för dig som är ute efter inspiration till nyttiga, goda och snabblagade frukostar har vi samlat våra mest omtyckta recept på smoothie bowls, overnight oats, chiapudding, acai bowls och andra trendiga frukostar!

Till frukostrecepten!
 • Julmat

  Julmaten hoppas vi kunna inspirera till i år. Här har vi samlat recept på julmat för dig som vill följa de gamla hederliga recepten och för dig som vill tänka nytt och testa lite annorlunda rätter i år!

  Till julmaten!
 • Påskmat

  Vi på Valio älskar påsken, för liksom under alla andra högtider är det stort fokus på massor med god mat! Se till att njuta av en riktigt god påskbuffé och goda efterrätter!

  Till påskmaten!
 • Smörskola

  Smör är en populär ingrediens i många bakverk och i matlagning. En av fördelarna är att smör har förmågan att lyfta fram både smak och doft. Här får du tips på hur du kan använda smör. Och förhoppningsvis också inspiration!

  Till smörskolan!
 • Matkalendern

  Matkalendern presenterar årets viktigaste och godaste matdagar! Många matdagar återkommer på samma datum år efter år medan vissa matdagar, till exempel fettisdagen, infaller på en specifik dag som påverkas av omkringliggande faktorer.

  Till matkalendern!