Fortsätt till innehållet
Om Valio

Om Valio

Om Valio

Tip icon

Kort om Valio Sverige

  • Grundat i Sverige 1994
  • Dotterbolag till Valio Oy
  • Produktsortimentet består av ca 120 olika artiklar
  • Idag har vi 70 passionerade medarbetare
  • Omsättning 2023 1,691 MSEK

Historia

Valio grundades 4 juli 1905 i Finland då sjutton mejeriföreningar gick samman och bildade ett kooperativt företag för finska mejerier. Syftet var att börja exportera smör av hög kvalitet och det dröjde inte länge innan fler mejeriföreningar anslöt sig till Valio. Idag har Valio exporterat varor med naturligt innehåll och god smak i snart hundra år. Från smör i början av förra seklet till dagens breda utbud av mejeriprodukter för alla smaker.

Forskning och framtid

Forskning och utveckling var något Valio valde att satsa på tidigt. Redan 1916 invigdes Valios laboratorium där forskningen kring mjölk och biokemi så småningom blev en nationell angelägenhet. Att framgångarna blev så stora var mycket tack vare Artturi Ilmari Virtanen som mellan 1921 – 1970 var den som drev forskningen inom Valio. 1945 fick han ta emot Nobelpriset i kemi för sina forskarinsatser och revolutionerande upptäckter inom ensilage.

Hållbarhet och ansvar

Vårt hållbarhetsengagemang löper som en röd tråd genom vår verksamhet och vi strävar efter att producera en helt koldioxidneutral mjölk 2035. Därför ser vi över vårt hållbarhetsarbete i alla led med omsorg om människa, djur och natur. Oavsett om du väljer något från vårt laktosfria-, växtbaserade- eller ordinarie sortiment så vill vi att du alltid ska känna att du gör ett gott val.

Karriär

Vår 100 år långa historia har format oss till det företag vi är idag; ett värderingsstyrt bolag som sätter hållbarhet för kunder, konsumenter, anställda och de mjölkbönder som äger oss i främsta ledet. Genom att bli en del av Valio, delar du också vår vision om att arbeta tillsammans för att göra livet bättre.

Våra värderingar

Valios mission är: TILLSAMMANS GÖR VI LIVET BÄTTRE. Detta är något som genomsyrar hela företagets kultur, en kultur som är baserad på fokus på konsument, ansvarstagande, förnyelse och samarbete.

Bli en av oss

Hälsa och välmående är ett centralt inom Valio. Vi satsar mycket på att våra medarbetare ska trivas och må bra och att det ska finnas en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Nyheter och pressreleaser

Här kan du läsa om våra senaste nyheter, produktlanseringar och annan spännande information som uppdateras kontinuerligt.