Om Valio

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med allt från forskning och utveckling av nya produkter till ansvar för miljö och omsorg om såväl medarbetare och mjölkproducenter som varje enskild ko på mjölkgården. Du som väljer våra produkter ska känna dig trygg med ditt val och veta att vi tar fullt ansvar för att alltid garantera varor av högsta kvalitet. Från ursprunget på mjölkgården till den färdiga produkten i mejerihyllan.

Valio Sverige gör det bästa i mjölken ännu bättre.

Vår expertis, erfarenhet och passion av att driva och utveckla produkter för människors hälsa samt välmående har anor sedan början av 1900-talet. Detta har genererat gedigen kunskap inom näringslära och ett Nobelpris i kemi till en av Valios forskare. Valio är Finlands största mejeriföretag och har funnits i Sverige sedan 1994.

Valio var först i Sverige med laktosfria produkter.

Varje år investerar Valio motsvarande ca 340 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck och alternativ till ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1,381 MSEK under 2021. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden.

Kort om Valio Sverige

  • Grundat i Sverige 1994
  • Dotterbolag till Valio Oy
  • Produktsortimentet består av ca 120 olika artiklar
  • Idag har vi 70 passionerade medarbetare
  • Omsättning 2021 1,691 MSEK

Historia

Valio grundades 4 juli 1905 i Finland då sjutton mejeriföreningar gick samman och bildade ett kooperativt företag för finska mejerier. Syftet var att börja exportera smör av hög kvalitet och det dröjde inte länge innan fler mejeriföreningar anslöt sig till Valio. Idag har Valio exporterat varor med naturligt innehåll och god smak i snart hundra år. Från smör i början av förra seklet till dagens breda utbud av mejeriprodukter för alla smaker.

Läs mer

Forskning och framtid

Forskning och utveckling var något Valio valde att satsa på tidigt. Redan 1916 invigdes Valios laboratorium där forskningen kring mjölk och biokemi så småningom blev en nationell angelägenhet. Att framgångarna blev så stora var mycket tack vare Artturi Ilmari Virtanen som mellan 1921 – 1970 var den som drev forskningen inom Valio. 1945 fick han ta emot Nobelpriset i kemi för sina forskarinsatser och revolutionerande upptäckter inom ensilage.

Läs mer

Hållbarhet och ansvar

Vårt hållbarhetsengagemang löper som en röd tråd genom vår verksamhet och vi strävar efter att producera en helt koldioxidneutral mjölk 2035. Därför ser vi över vårt hållbarhetsarbete i alla led med omsorg om människa, djur och natur. Oavsett om du väljer något från vårt laktosfria-, växtbaserade- eller ordinarie sortiment så vill vi att du alltid ska känna att du gör ett gott val.

Läs mer

Karriär

Vår 100 år långa historia har format oss till det företag vi är idag; ett värderingsstyrt bolag som sätter hållbarhet för kunder, konsumenter, anställda och de mjölkbönder som äger oss i främsta ledet. Genom att bli en del av Valio, delar du också vår vision om att arbeta tillsammans för att göra livet bättre.

läs mer

Våra värderingar

Valios mission är: TILLSAMMANS GÖR VI LIVET BÄTTRE. Detta är något som genomsyrar hela företagets kultur, en kultur som är baserad på fokus på konsument, ansvarstagande, förnyelse och samarbete.

Läs mer

Bli en av oss

Hälsa och välmående är ett av våra värdeord inom Valio och vi satsar mycket på att våra medarbetare ska trivas och må bra. Att det finns en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Läs mer

Nyheter och pressreleaser

Här kan du läsa om våra senaste nyheter, produktlanseringar och annan spännande information som uppdateras kontinuerligt.

Läs alla