Hela Sverige bakar

Valio är stolt sponsor av TV-succén Hela Sverige bakar 2023. I programmet tävlar passionerade amatörbagare om att bli årets hemmabagare. I år är vi glada att man i programmet valt att använda Valios laktosfria produkter i bakverken.

Recept

Här har vi samlat recept inspirerade av säsongens utmaningar såsom tårtor, bakelser, pajer och kakor. Klassiska såväl som nyskapande. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren bagare hoppas vi att du kommer att hitta en ny favorit att bjuda nära och kära på. Vi fyller på med nya recept varje vecka fram till säsongsavslutningen av Hela Sverige bakar. Stort lycka till med bakningen!

Baktips

Här har vi samlat våra bästa tips - allt från enkla baktips, genvägar i bakningen till mer avancerade knep för den erfarna bagaren.

Lycka till på vägen att bli din egen mästerbagare!

Baktips

Dekorera tårtor

Det finns många olika sätt att dekorera tårtor på. Fantasin är det enda som sätter gränsen. Här har vi samlat några kreativa dekorationer. Vilken är din favorit?

Till tårtdekorationer

Baka med Valio

I år bakas det med Valios laktosfria produkter i Hela Sverige bakar. Det smakar lika gott och har samma egenskaper som vanliga mejeriprodukter. Det enda vi har tagit bort är laktosen. Tack vare det kan även människor med känslighet mot laktos äta och dricka våra produkter.

Baka med laktosfritt, så kan fler njuta!

Läs mer om laktosfritt här

Deltagare Hela Sverige bakar 2023

Här är deltagarna i årets säsong av Hela Sverige bakar. I programmen får vi följa hemmabagarnas utveckling och kreativa bakverk. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Det bakas drömmar, hallongrottor och maränger, dekorativa tårtor och kanelbullar - med hjälp av produkter från Valios breda sortiment.

Från vänster:

  1. Malahat Farzan, 25 år, bankrådgivare, Helsingborg
  2. Jonatan Tollow, 34 år, urolog, Sundsvall
  3. Parisa Jakobsson, 45 år, flyganställd, Stockholm
  4. Ida Linander, 36 år, nagelterapeut, Hedesunda
  5. Malin Lager, 46 år, forskare, Bankeryd
  6. Simon Lagerkvist, 30 år, servicerådgivare, Vallentuna
  7. Evelina Hallqvist Silverudd, 36 år, undersköterska, Tofteryd
  8. Carla von Hofsten, 26 år, student, Solna
  9. Felicia Fagerman, 29 år, lärarstudent, Sexdrega
  10. Tommie Wennberg, 42 år, affärsutvecklare, Stockholm