Fortsätt till innehållet

Krabbelurer

Krabbelurer är som en blandning av amerikanska pannkakor och munkar. De är fasta och mer sockerkaksliknande i konsistensen. Lek gärna med olika smaksättningar som tex, kardemumma eller saffran. Eller blanda ner lite bär eller frukt i smeten.

Krabbelurer

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½ dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • ägg
  • 0 kg
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

topping

  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  1. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk och ägg. Rör till en slät smet.
  3. Värm en stekpanna. Lägg i en klick smör att steka i. Klicka ut ca 2 msk smet och stek krabbelurerna på medelvärme 1-2 minuter på varje sida.
  4. Doppa dem i en skål med strösocker och kanel.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.