Silviakaka

Silviakaka

Silviakaka

En riktigt god klassiker! En saftig vaniljkaka som toppas med en drömgod vaniljglasyr och kokos. Kakan bakas klassiskt utan smör men smöret hittar du i stället i glasyren.

10 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

3 st
ägg
2 ½ dl
strösocker
1 ½ dl
vatten
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt

glasyr

150 g
¾ dl
strösocker
1 msk
vaniljsocker
2 st
äggulor
1 ¼ dl
kokosflingor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en springform ca 22-24 cm.
  2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt i en bunke. Rör ner vattnet.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt kakan svalna helt.
  5. glasyr

  6. Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull på svag värme. Tillsätt äggulorna och rör om tills krämen tjocknar lite. Rör i 0,75 dl kokos och låt svalna något. Häll glasyren över kakan och strö över 1/2 dl kokos.
  7. Låt kakan kallna i kylen så glasyren stelnar så får du fina bitar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.