Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
4.75
stjärnor av fem
8 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1½ dl vatten
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Glasyr
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ¾ dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 1¼ dl kokosflingor
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Smöra och bröa en springform (ca 22-24 cm Ø)
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.
- Låt kakan svalna.
Glasyr
- Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull på svag värme. Tillsätt äggulorna och rör om tills krämen tjocknar men se upp så att det inte blir för varmt för då kan krämen spricka. Rör ner 0,75 dl kokos och låt svalna något.
- Häll glasyren över kakan och strö över resten av kokosen.
- Låt kakan kallna i kylen så glasyren stelnar så får du fina bitar.
Till recepten
Dela recept