Hallongrottor

Hallongrottor

Hallongrottor

Detta är en klassiker som är svår att växa ifrån! Den är enkel att göra och innehåller ingredienser som ofta finns i skafferiet. Välj laktosfritt smör för laktosfria hallongrottor!

14 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

100 g
½ dl
Strösocker
2 ½ dl
Vetemjöl
1 st
Ägg
1 dl
Hallonsylt

Gör så här

  1. Rör ihop smör, ägg och socker i en bunke.
  2. Strö över mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl.
  3. Låt vila inplastad i kylskåp 1 timme.
  4. Rulla till små bollar och lägg dom på en smord plåt.
  5. Gör en fördjupning med tummen i mitten av bollen. Klicka i hallonsylt.
  6. Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter i mitten på ugnen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›