Hallongrottor

Hallongrottor

Hallongrottor

Hallongrottor är en klassiker på kakfatet som är svår att växa ifrån! Detta recept är enkelt att göra och innehåller ingredienser som ofta finns i skafferiet. Välj laktosfritt smör för laktosfria hallongrottor!

14 Portioner
2 h
11 rating

Ingredienser14 Portioner

100 g
½ dl
Strösocker
2 ½ dl
Vetemjöl
1 st
Ägg
1 dl
Hallonsylt

Gör så här

  1. Rör ihop smör, ägg och socker i en bunke.
  2. Strö över mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl.
  3. Låt vila inplastad i kylskåp 1 timme.
  4. Rulla till små bollar och lägg dom på en smord plåt.
  5. Gör en fördjupning med tummen i mitten av bollen. Klicka i hallonsylt.
  6. Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter i mitten på ugnen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.