Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
1 h 15 min
Totalt
1 h 55 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl florsocker
- 3½ dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 krm salt
Fyllning
- 225 g mandelmassa
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 krm salt
Tosca
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 100 g valfria naturella nötter
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl strösocker
- ½ dl ljus sirap
- 1 krm salt
Dela recept
Instruktioner
Pajskal
- Värm ugnen till 175 °C . Mixa ihop smör, florsocker och vetemjöl i en matberedare till ett smul. Tillsätt ägget och mixa till slät deg. Platta till, plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
- Kavla ut och klä en pajform ca 20-24 cm i diameter med degen. Frys pajskalet i ca 15 minuter.
Fyllning
- Riv mandelmassa i en bunke, tillsätt smör. Blanda till en jämn massa. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och salt. Blanda.
- Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter, fyllningen skall ha stannat lite innan du klickar på toscasmeten.
Tosca
- Hacka nötterna grovt. Blanda smör, grädde, socker, sirap och salt i en kastrull, sjud ca 10 minuter.
- När fyllningen i pajen är lite gyllene och har stannat kan du ta ut kakan och klicka på toscan. Grädda ca 15 minuter till eller tills toscan fått färg. Har du grillgaller i din ugn kan du använda det på medelvärme för att få färg och knäckighet på toscan. Ta ut och låt svalna innan du skär i toscakakan.
Till recepten
Dela recept