Fortsätt till innehållet

Korvbröd

Hembakat korvbröd är lätt att baka. Se till att kavla bröden avlånga så de inte blir runda när de jäser.

Korvbröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • ¾  jäst
  • 6 dl vetemjöl
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ tsk strösocker
  • salt

Till pensling

  • ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk vallmofrön

Instruktioner

  1. Lös upp jästen med mjölken i en bunke. Tillsätt mjöl, smör, socker och salt. Arbeta till en deg i en assistent, ca 10 minuter.
  2. Låt degen Jäsa i till dubbel storlek, ca 60 minuter.
  3. Dela degen i 10 delar. Forma till avlånga korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek. Värm ugnen till 225 C.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och vallmofrön. Grädda korvbröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut bröden och låt svalna på ett galler.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.