Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 40 min
Totalt
2 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ¾ jäst
- 6 dl vetemjöl
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk strösocker
- salt
Till pensling
- 1 ägg
- 2 msk sesamfrön
- 1 msk vallmofrön
Dela recept
Instruktioner
- Lös upp jästen med mjölken i en bunke. Tillsätt mjöl, smör, socker och salt. Arbeta till en deg i en assistent, ca 10 minuter.
- Låt degen Jäsa i till dubbel storlek, ca 60 minuter.
- Dela degen i 10 delar. Forma till avlånga korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek. Värm ugnen till 225 C.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och vallmofrön. Grädda korvbröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut bröden och låt svalna på ett galler.
Till recepten
Dela recept