Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst, färsk
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 3 dl rågsikt
-
25 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ msk honung, flytande
- 1½ tsk salt
- 2 msk vallmofrön
Dela recept
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och blanda runt tills jästen löst upp sig.
- Tillsätt ägg, vetemjöl, rågsikt, smör, honung och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timma.
- Dela degen i 15 delar. Forma till runda bullar och doppa häften av bröden i mjöl och hälften penslar du med vatten och strör vallmofrön över. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 45 min. Värm ugnen till 225 °C.
- Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter, brödet skall vara 94 grader när det är klart. Ta ut och låt svalna. Frys in det du inte äter upp samma dag.
Till recepten
Dela recept