Fortsätt till innehållet

Källarfranska

Goda saftiga frallor i långpanna. Perfekt till frukost eller som matbröd.

Källarfranska

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och blanda runt tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt ägg, vetemjöl, rågsikt, smör, honung och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timma.
  3. Dela degen i 15 delar. Forma till runda bullar och doppa häften av bröden i mjöl och hälften penslar du med vatten och strör vallmofrön över. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 45 min. Värm ugnen till 225 °C.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter, brödet skall vara 94 grader när det är klart. Ta ut och låt svalna. Frys in det du inte äter upp samma dag.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.