Fortsätt till innehållet

Marsipangrisar

Supersöta små marsipangrisar som är enkla att göra. Det kan underlätta att ha modelleringsverktyg men är absolut inget måste. Använd tex en tandpetare för att forma vecket i örat och trycka till näsborrarna med. Doppa och garnera med smält choklad!

Marsipangrisar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g figurmarsipan
  • 40 g mörk choklad

Instruktioner

  1. Forma 8 runda bollar, ca 20 g styck.
  2. Forma fyra små bollar till fötterna som du fäster under bollen.
  3. Forma en liten boll som du trycker till till ett tryne och fäster fram på grisen, tryck in två hål som näsborrar.
  4. Forma öron som du sätter överst på huvudet och små, små bollar till ögon. Rulla en smal sträng som du rullar ihop till en knorr där bak på grisen.
  5. Smält choklad och doppa fötterna på grisarna, ställ på ett bakplåtspapper för att stelna. Måla även choklad på ögonen med en smal pensel.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.