En bakelse i pajform med en len citronpannacotta och blank hjortronspegel. De färska blåbären blir pricken över i:et och ger en fin färg och smak till bakverket.
Pajskal | |
---|---|
150 g | |
210 g | Vetemjöl (3,5 dl) |
2 msk | Strösocker |
1 krm | Salt |
2 msk | Vatten, kallt |
1 st | Ägg, till pensling |
Citronpannacotta | |
3 st | Gelatinblad |
1 dl | Citron, saften från |
2 st | Citron, rivet skal |
4 dl | |
1 dl | Strösocker |
½ krm | Salt |
Hjortronspegel | |
2 st | Gelatinblad |
200 g | Hjortron |
½ dl | Citron, pressad |
¾ dl | Strösocker |
½ dl | Vatten |
Dekoration | |
1 dl | Färska bär |
100 g | Vit choklad |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.