Fortsätt till innehållet
Valio Laktosfri

Brand

Valio Laktosfri

Fri från laktos men full av smak. Det gäller för alla produkter du hittar här. För självklart ska även du med känslig mage kunna njuta så ofta, mycket och varierat som du vill.

Valio yoghurt 0%. Ett lättare sätt att njuta.

En ny krämig och smakrik fruktyoghurt med 0% fett och 0% tillsatt socker. Yoghurten är naturligt proteinrik, har lågt kaloriinnehåll och passar utmärkt till såväl frukost som mellanmål. Perfekt till dig som gillar att leva lite lättare.

Laktosfri mjölk laddad med extra mycket D-vitamin

Vår laktosfria mjölkdryck är precis så svalkande och god som du vill ha den. Men den har också fler välkomna egenskaper. Vi låtit alla naturliga smaker, mineraler och vitaminer vara kvar och endast tagit bort all laktos, för en lugnare magkänsla. Vår mjölk är laddad med extra mycket D-vitamin som vi har större behov av under årets mörkare månader när solen inte lyser lika starkt och med färre timmar per dag.

Finns i tre olika fetthalter, alla med extra vitamin D.

Läs mer om hur mjölken blir laktosfri!

Laktosfri yoghurt till frukost, mellis eller lat-och-smart-middag

Upptäck vår yoghurt med svalkande smak av vattenmelon eller fånga smaken i en smarrig smoothie med krämig naturell yoghurt från Valio. Smoothies kan varieras i oändlighet – med allt det goda du tycker om. Här hittar du massor av smoothieinspiration och goda recept.

Upptäck Världens smaker

Världens smaker – krämig yoghurt med spännande
smakkombinationer från världens alla hörn. Nu även laktosfri i de populära smakerna Nya Zeeland och Thailand.

 • Världens smaker Nya Zeeland med smak av krispiga äpplen, solmogen kiwi och saftigt lime.
 • Världens smaker Thailand med papaya, passionsfrukt och mango. Yoghurten innehåller även citrongräs, som är en av huvudingredienserna i det thailändska köket och som gör den här yoghurten unik.

Yoghurten som har allt. Utom tillsatt socker.

För dig som gärna toppar naturell yoghurt med frukt, finns nu yoghurt utan tillsatt socker som ett smidigt alternativ. Sötad endast med riktig frukt, helt utan tillsatt socker eller artificiella sötningsmedel, ligger dessa goda och krämiga yoghurtar så nära du kan komma den hemmagjorda frukostfavoriten. Finns i tre smaker; mango & persika, hallon & äpple och ugnsbakat äpple & kanel.

Psst! Du vet väl att D-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion?

Tip icon

Lite snabbfakta om laktosintolerans

 • Laktosintolerans är inte farligt. Däremot så kan det vara obehagligt.

 • Man blir inte laktostolerant om man äter laktosfria produkter

 • Laktosintolerant och mjölkallergiker är inte samma sak.

 • Är du laktosintolerant tål du inte mjölksockret i mjölken. Det innebär att du kan äta laktosfria mejeriprodukter. Är du mjölkallergiker tål du inte proteinerna i mjölken och måste utesluta all mjölk i kosten.

 • Antalet som är laktosintoleranta varierar mellan olika länder. I Sverige räknar man med att 4–10 procent av de vuxna är laktosintoleranta.

 • Vanliga symptom på laktosintolerans? Gaser i magen, diarré, magknip och uppsvälld mage.

Tip icon

Visste du att?

 • Många års forskning och utveckling ledde till att Valio var först i Sverige med att lansera laktosfri mjölk. Året var 2002.

 • Redan 1916 invigdes Valios laboratorium i Helsingfors där forskning kring mjölk och biokemi drivs än i dag.

 • 1945 års Nobelpris i kemi gick till en av Valios forskare – Artturi Ilmari Virtanen. Han lade grunden till Valios forskning och utvecklingsavdelning där han arbetade i 50 år.


Utforska hela Valios sortiment av laktosfria produkter

Utforska hela Valios sortiment av laktosfria produkter

För att underlätta för alla med laktosintolerans lanserade Valio redan 2002 den första laktosfria mjölkdrycken i Sverige. Sedan dess har Valio utvecklat ett brett sortiment av laktosfria mejeriprodukter. Sortimentet består idag av allt från laktosfri mjölkdryck till laktosfria matlagningsprodukter och frukost- och mellanmålsprodukter.


MATINSPIRATION MED LAKTOSFRIA RECEPT FÖR KÄNSLIGA MAGAR

Här hittar du tre smarriga recept. För dig som vill prova på fler laktosfria rätter har vi samlat massor av goda och lättlagade recept på våra receptsidor!