Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar och ett glas med kall mjölkdryck - finns det något godare? Det här receptet på laktosfria kanelbullar ger dig ca 30 st stora, goda och saftiga bullar, och kan avnjutas alla - även av de som har laktoskänsliga magar.

30 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser30 Portioner

½ l
60 g
Jäst
3 dl
Socker
400 g
1 msk
Grovmalen kardemumma
18 dl
Vetemjöl
1 nypa
Salt
1 dl
Farinsocker
2 msk
Malen kanel
1 st
Ägg
1 dl
Pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt.
  2. Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt vetemjöl, 2 dl socker, 200 gr smör och kardemumman.
  3. Arbeta degen i maskin i cirka 15 minuter eller för hand 15-20 minuter tills den känns smidig och elastisk.
  4. Låt degen vila i degbunken i 30 minuter.
  5. Blanda 200 g smör, 1 dl socker farinsockret och kanelen i en bunke.
  6. Dela degen i två delar, kavla ut degarna och bred på rikligt med fyllning. Rulla samman som en rulltårta och skär upp i lika stora bitar, cirka 15 stycken per rulle.
  7. Lägg i pappersformar och låt jäsa minst en timme i rumstemperatur.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
  9. Grädda i ugnen 10-12 minuter på 220 grader.
  10. Servera kanelbullarna med ett glas kall laktosfri mjölk!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›