Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 40 min
Totalt
2 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
½ l
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 60 g jäst, färsk
- 1 msk kardemumma, mortlad eller grovmalen
- 3 dl strösocker
-
400 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 18 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 dl farinsocker
- 2 msk kanel, malen
- 1 ägg
- 1 dl pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken fingervarm till 37°C.
- Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt kardemumma, 2 dl socker och 200 g smör. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen i maskin i cirka 15 minuter eller för hand 15-20 minuter tills den känns smidig och elastisk.
- Låt degen jäsa i ca 30 minuter under en bakduk.
- Blanda 200 g smör, 1 dl socker, farinsocker och kanel i en bunke.
- Dela degen i två delar. Kavla ut till två rektangulära plattor och bred på fyllningen. Rulla samman från långsidan och lägg skarven nedåt. Skär i lika stora bitar, cirka 15 stycken per rulle.
- Lägg bullarna i pappersformar på en plåt och låt jäsa ca en timme i rumstemperatur.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
- Grädda i ugnen 10-12 minuter på 220°C.
Till recepten
Dela recept