Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar och ett glas med kall mjölkdryck - finns det något godare? Det här receptet på laktosfria kanelbullar ger dig ca 30 st stora, goda och saftiga bullar, och kan avnjutas alla - även av de som har laktoskänsliga magar.

30 Portioner
3 h
11 rating

Ingredienser30 Portioner

½ l
60 g
Jäst
3 dl
Socker
400 g
1 msk
Grovmalen kardemumma
18 dl
Vetemjöl
1 nypa
Salt
1 dl
Farinsocker
2 msk
Malen kanel
1 st
Ägg
1 dl
Pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt.
  2. Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt vetemjöl, 2 dl socker, 200 gr smör och kardemumman.
  3. Arbeta degen i maskin i cirka 15 minuter eller för hand 15-20 minuter tills den känns smidig och elastisk.
  4. Låt degen vila i degbunken i 30 minuter.
  5. Blanda 200 g smör, 1 dl socker farinsockret och kanelen i en bunke.
  6. Dela degen i två delar, kavla ut degarna och bred på rikligt med fyllning. Rulla samman som en rulltårta och skär upp i lika stora bitar, cirka 15 stycken per rulle.
  7. Lägg i pappersformar och låt jäsa minst en timme i rumstemperatur.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
  9. Grädda i ugnen 10-12 minuter på 220 grader.
  10. Servera kanelbullarna med ett glas kall laktosfri mjölk!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.