Laktosfria sockerkringlor

Laktosfria sockerkringlor

Laktosfria sockerkringlor

Laktosfria sockerkringlor

Sockriga och oemotståndligt goda kringlor fyllda med vaniljsmörsfyllning. Baka med Valios laktosfria mjölk och smör för helt laktosfria kringlor.

14 Portioner
2 h
11 rating

Ingredienser14 Portioner

2 ½ dl
25 g
Jäst
1 st
Ägg
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
1 ½ tsk
Kardemumma
7 ½ dl
Vetemjöl
75 g

Vaniljsmörsfyllning

75 g
3 msk
Socker
1 msk
Vaniljextrakt
1 tsk

Sockerblandning

75 g
1 dl
Socker
1 tsk
Vaniljextrakt

Gör så här

  1. Värm mjölken till rumstemperatur. Smula ner jästen, rör om tills den löst upp och blivit en jämn smet. Tillsätt ägg, socker och kryddor, rör om.
  2. Häll i mjölet lite i taget och tillsätt mjukt smör i slutstadiet. Knåda ihop degen tills den släppt från skålens kanter. Låt degen jäsa under en handduk till sin dubbla storlek.
  3. Häll ut degen på en mjölad bänk.
  4. Kavla ut degen till ca 65 x 35 cm stor. Blanda rumstempererat mjukt smör, socker och vaniljssocker i en skål. Tillsätt mjölken. Bre ut vaniljsmöret över den utkavlade degen.
  5. Vik degen två gånger. Skär ut remsor som är ca 2 cm tjocka och vrid i motsatt riktning från båda ändarna. Snörra ihop till en snygg kringla och tryck in ändarna så de inte sticker ut.
  6. Låt kringlorna jäsa under en duk i ca 20-25 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 16-17 minuter, tills de fått en ljusbrun färg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›