Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2½ dl
Valio Laktosfri lättmjölkdryckI Valio laktosfri lättmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar - och…
- 25 g jäst, färsk
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1½ tsk kardemumma
- 7½ dl vetemjöl
-
75 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Vaniljsmörsfyllning
-
75 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 msk strösocker
- 1 msk vaniljextrakt
-
1 tsk
Valio Laktosfri lättmjölkdryckI Valio laktosfri lättmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar - och…
Sockerblandning
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken fingervarm (37 °C). Smula ner jästen, rör om tills den löst sig. Tillsätt ägg, socker och kryddor och rör om.
- Häll i mjölet lite i taget. Rör ner det mjuka smöret. Arbeta degen tills den är blank och smidig och släpper från skålens kanter, ca 10 minuter. Låt degen jäsa under en bakduk till dubbel storlek.
- Rör samman ingredienserna till fyllningen till en bredbar kräm. Ställ åt sidan.
- Häll upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en platta, ca 65 x 35 cm.
- Bred smöret på degen. Vik två gånger. Skär remsor som är ca 2 cm tjocka och vrid i motsatt riktning från båda ändarna och snurra ihop till en snygg kringla. Tryck in ändarna så de inte sticker ut och lägg med ändarna nedåt på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt kringlorna jäsa under en bakduk i ca 20-25 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 °C i ca 16 minuter tills de är ljusbruna.
Till recepten
Dela recept