Fortsätt till innehållet
Laktosfria kanelbullar med kvarg

Laktosfria kanelbullar med kvarg

Kanelbullar är Sveriges kanske mest älskade bakverk. Testa vårt recept med kvarg för en riktigt saftig bulle med mycket kanel och kardemumma. Självklart serverar du dem nybakade, tillsammans med kaffe eller ett glas riktigt kall mjölk. Vill du ha extra saftiga bullar? Dubbla fyllningen!

Laktosfria kanelbullar med kvarg

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 4 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 50 g jäst, färsk
  • 2 dl
    Valio Laktosfri kvarg vanilj
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
    Valio laktosfri kvarg vanilj 7% 200 g
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kardemumma, mortlad eller malen
  • 14 dl vetemjöl

Bullar

Gräddning

  • ägg
  • 0 g pärlsocker

Instruktioner

Deg

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37°C.
  2. Smula ner jäst i en stor bunke eller köksmaskin. Tillsätt den varma mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
  3. Rör ner kvarg, socker, salt och kardemumma.
  4. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta för hand till en smidig deg ca 10 minuter tills degen är blank och smidig och släpper bunkens kanter. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

Bullar

  1. Riv mandelmassan och blanda med det mjuka smöret och kanelen till fyllningen.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut ena degbiten till en rektangel, ca 5 mm tjock.
  3. Bred hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från båda långsidorna så att två rullar möts på mitten. Skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kläm ihop dem längst ner så att de ser ut som hjärtan.
  4. Upprepa med den andra degbiten.
  5. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Gräddning

  1. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker.
  2. Grädda i på 225°C i ca 8 minuter.
  3. Låt svalna på galler.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.