Kanelsnäckor

Kanelsnäckor

Kanelsnäckor

Kanelbullen i en ny form när den istället vrids till små kanelsnäckor. Den smakrika kanelfyllningen glittrar mellan bulldegen och gör bullen extra saftig.

40 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser40 Portioner

5 dl
50 g
Jäst
1 st
Ägg
2 dl
Socker
2 tsk
Salt
1 msk
Kardemumma
16 dl
Vetemjöl
150 g

Fyllning

150 g
1 ½ dl
Socker
Kanel
Vaniljsocker
Ägg

Gör så här

  1. Smula ner jästen i ljummen mjölk. Vispa. Tillsätt ägg, socker, kryddor och en del av mjölet. Blanda degen tills den är slät.
  2. Tillsätt gradvis resten av mjölet i degen och börja tills degen drar sig bort från skålens sidor. Tillsätt mjukt smör. Låt degen jäsa under duk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor.
  3. Kavla ut den jästa degen till en rektangulär platta. Bred mjukt smör på den. Strö socker och kanel ovanpå. Skär degplattan i skivor med en vass kniv. Vik skivorna på mitten, vrid ändarna åt olika håll och vrid till en knut. Låt jäsa under duken. Pensla med ägg.
  4. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 min.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.