Fortsätt till innehållet

Kanelsnäckor

Bulle i en ny form som vrids till små kanelsnäckor eller kanelsnurror. Den goda kanelfyllningen glittrar mellan bulldegen och gör bullen extra saftig. Allra godast är kanelbullarna ljumna med ett glas kall mjölk.

Kanelsnäckor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 50 g jäst, färsk
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kardemumma, mortlad eller malen
  • 2 tsk salt
  • 16 dl vetemjöl
  • 150 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g

Fyllning och gräddning


Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke, häll på mjölken och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt och lite av mjölet. Blanda till en slät deg. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Tillsätt smöret. Arbeta degen smidig för hand eller med maskin tills degen släpper från bunkens sidor och är blank och smidig.
  3. Låt degen jäsa under en bakduk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor, ca 30 minuter.
  4. Blanda det mjuka smöret med socker, kanel och vaniljsocker.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två stora bollar. Kavla ut en degboll till en rektangulär platta och bred på hälften av fyllningen.
  6. Vik långsidan inåt och omlott så att det blir en tjock platta med tre lager. Platta till den något och skär den i ca 1 ½ cm tjocka remsor.
  7. Vik remsorna på mitten, vrid ändarna åt olika håll och vrid ihop till en knut. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Upprepa med den andra degbollen.
  8. Låt jäsa under en bakduk ca 20 minuter.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  10. Baka i 200°C i ca 10 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.