Kanelbullar

Kanelbullar

Kanelbullar

Vad går upp mot doften av nybakta kanelbullar? Möjligtvis att äta dem tillsammans med ett glas kall mjölk. Här ett klassiskt recept på kanelbullar, baka och njut!

30 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser30 Portioner

50 g
Jäst
5 dl
2 st
Ägg
1 ½ dl
Vit sirap eller socker
13 dl
Vetemjöl
2 tsk
Kardemumma
½ tsk
Salt

Fyllning

100 g
Kanel
Strösocker

Pensling

1 st
Ägg

Garnerning

Pärlsocker

Gör så här

  1. Lös upp jästen i ljummen mjölk (37 grader). Tillsätt ägg, socker, kryddor och lite av mjölet. Blanda degen tills den är slät.
  2. Tillsätt gradvis resten av mjölet i degen tills degen drar sig bort från skålens sidor. Tillsätt slutligen mjukt smör.
  3. Låt degen jäsa under duk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor.
  4. Rulla degen till två 60 x 30 cm skivor.
  5. Bred ut mjukt smör på degen. Strö socker och kanel ovanpå.
  6. Rulla degarken till rullar från långsidan. Lämna skarven på undersidan. Skär rullarna diagonalt i trekantiga bitar med en vass kniv. Lyft upp bitarna med den smala spetsen uppåt.
  7. Använd fingrarna för att trycka ner den smala punkten till bordet. Så här reser sig skärytorna upp. Låt jäsa under duken.
  8. Pensla bullarna med vispat ägg. Strö pärlsocker ovanpå.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.