Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 15 g jäst, färsk
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1½ dl strösocker
- 2 ägg
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 msk apelsinsaft, pressad
- 10½ dl vetemjöl
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk salt
- 1 ägg, till pensling
Topping
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
Dela recept
Instruktioner
- Rör ut jästen i mjölken i en bunke eller använd med fördel en hushållsassistent. Tillsätt socker, ägg, apelsinskal, apelsinsaft, mjöl och smör. Arbeta till en smidig deg 5-10 minuter, tillsätt salt på slutet.
- Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
- Dela degen till ca 20 bitar. Rulla och runddriv 16 av dem och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Resten av degen använder du till att forma ”benen” som skall ligga som ett kors över bullarna. Enklast för att få till formen på ”benen” är att rulla ut en bit deg mellan tre fingrar så formas ”knotorna” mellan fingrarna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och lägg två benremsor över varje bulle.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Grädda i 180°C i ca 15-20 minuter tills bröden har fått fin färg.
- Smält smöret. Pensla de gräddade bullarna med smör och doppa i en skål med socker.
Till recepten
Dela recept