Pan de muerto

Pan de muerto

Pan de muerto

Pan de muerto är ett sött mexikanskt bröd som betyder ”de dödas bröd”. Brödet har ofta smak av apelsin och äts i tanken tillsammans med de döda. Bröden är formade runda med remsor över som skall likna människoben.

16 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser16 Portioner

15 g
jäst
1 ½ dl
1 ½ dl
strösocker
2 st
ägg
1 st
apelsin, rivet skal
1 msk
apelsinsaft, pressad
10 ½ dl
vetemjöl
100 g
½ tsk
salt
1 st
ägg, till pensling

topping

50 g
1 ½ dl
strösocker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken i en bunke (använd gärna en hushållsassistent). Tillsätt socker, ägg, rivet apelsinskal, apelsinsaft, mjöl och smör. Arbeta till en smidig deg, tillsätt salt på slutet. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
  2. Dela degen till ca 20 bitar. Rulla och runddriv 16 av dem och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Resten av degen använder du till att forma ”benen” som skall ligga som ett kors över bullarna. Enklast för att få till formen på ”benen” är att rulla ut en bit deg mellan tre fingrar så formas ”knotorna” mellan fingrarna. Lägg två benremsor över varje bulle. Låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 220 grader.
  3. Dela degen till ca 20 bitar. Rulla och runddriv 16 av dem och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Resten av degen använder du till att forma ”benen” som skall ligga som ett kors över bullarna. Enklast för att få till formen på ”benen” är att rulla ut en bit deg mellan tre fingrar så formas ”knotorna” mellan fingrarna. Lägg två benremsor över varje bulle. Låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 220 grader.
  4. Pensla de gräddade bullarna med smält smör och doppa dem i en skål med socker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.