Fortsätt till innehållet
Laktosfria pannkakor

Laktosfria pannkakor

Pannkakor - en klassiker att lita på när du inte har tid eller ork för något annat. Eller bara för att du är sugen! Ät dem till soppa, med sylt och grädde - eller varför inte göra en riktigt härlig pannkakstårta? Använd gärna laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör så blir även laktosintoleranta magar glada!

Laktosfria pannkakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggen och hälften av mjölken i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet, lite i taget under vispning och saltet. Vispa till en jämn smet.
  3. Smält 1 matsked av smöret i en stekpanna och vispa ned i smeten.
  4. Lägg i en klick smör i stekpannan. Häll i ca 1 dl smet och vicka lätt på stekpannan så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor.
  5. Servera med sylt, bär eller grädde.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.