Laktosfria pannkakor

Laktosfria pannkakor

Laktosfria pannkakor

Pannkakor - en klassiker att lita på när du inte har tid eller ork för något annat. Eller bara för att du är sugen! Ät dem till soppa, med sylt och grädde - eller varför inte göra en riktigt härlig pannkakstårta? Använd gärna laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör så blir även laktosintoleranta magar glada!

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

3 st
Ägg
6 dl
2 dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
1 msk

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och salt. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken.
  3. Smält smör och häll i smeten. Vispa till en jämn smet.
  4. Bryn lite smör i en stekpanna. Häll i ca 1 dl smet och vicka lätt på stekpannan så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor.
  5. Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sylt, bär eller grädde.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›