Svart kaka

Svart kaka

Svart kaka

Baka kakor med svart kakao och få extra mycket färg och en intensiv chokladsmak. Det är dekorativt att använda kakstämpel men är självklart valfritt.

20 Portioner
30 min
11 rating

Ingredienser20 Portioner

3 ½ dl
Vetemjöl
2 dl
Strösocker
½ dl
Svart kakao
½ tsk
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
120 g
1 st
Ägg

Vaniljsmörkräm

50 g
2 ½ dl
Florsocker
1 tsk
Vaniljpulver

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser med smör i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa snabbt ihop till en deg. Rulla degen till rullar och låt vila i kylskåp ca en timma. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skiva rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Stämpla kakorna med kakstämpel medan de är varma för att få ett tydligt mönster. Låt sen svalna helt.
  3. Vispa smöret ljust och luftigt, tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en jämn kräm. Spritsa eller bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.