Fortsätt till innehållet

Svart kaka

Sugen på att baka egna Oreo-kakor? Då behöver du svart kakao som smakar mindre syrligt och mer bittert, och har en intensivare färg jämfört med vanligt kakaopulver. Du köper den svarta kakaon online eller i specialaffärer med kaffe och thé.

Svart kaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
 • 3½ dl vetemjöl
 • 2 dl strösocker
 • ½ dl svart kakao
 • ½ tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 120 g
  Valio Laktosfri smör
  Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
  Valio Laktosfri smör 200 g
 • ägg

Vaniljsmörkräm


Instruktioner

 1. Blanda alla torra ingredienser med smör i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa snabbt ihop till en deg. Rulla degen till rullar och låt vila i kylskåp ca en timma.
 2. Värm ugnen till 175°C.
 3. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Om du vill kan du stämpla kakorna med kakstämpel medan de är varma för att få ett tydligt mönster. Låt svalna helt.
 4. Vispa smöret ljust och luftigt med florsocker och vaniljsocker. Vispa till en jämn kräm. Spritsa eller bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.