Klassiska biskvier

Klassiska biskvier

Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.

20 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser20 Portioner

Botten

200 g
Sötmandel
2 dl
Strösocker
2 st
Äggvitor

Fyllning

125 g
1 ½ dl
Florsocker
2 tsk
Vaniljsocker
1 st
Äggula
50 g
Mörk choklad

Garnering

300 g
Mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten

  3. Mixa mandel i en matberedare till ett fint mjöl.
  4. Häll i socker och blanda. Tillsätt vispade äggvitor och rör ihop till en smet.
  5. Spritsa små platta kakor ca 5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna på plåten.
  7. Fyllning

  8. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan.
  9. Smält chokladen, låt svalna och rör sedan ner i smörkrämen till den är slät.
  10. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida. Låt stå kallt tills krämen stelnat.
  11. Garnering

  12. Smält chokladen och låt den svalna något.
  13. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›