Fortsätt till innehållet

Klassiska biskvier

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.

Klassiska biskvier

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • äggvitor

Fyllning

  • 125 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • äggula
  • 50 g mörk choklad

Montering

  • 300 g mörk choklad

Instruktioner

Botten

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa mandeln i en matberedare till ett fint mjöl.
  3. Tillsätt sockret och mixa lite till. Tillsätt äggvitorna och mixa ihop till en smet.
  4. Spritsa platta kakor ca 5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna på plåten.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan.
  2. Smält chokladen i en mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Låt svalna något och rör ner i smörkrämen till den är slät.
  3. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida. Låt stå kallt tills krämen stelnat.

Montering

  1. Smält chokladen och låt den svalna något.
  2. Doppa sidan med smörkrämen på i chokladen, vänd upp och låt stelna på en plåt med bakplåtspapper, gärna i kylen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.