Fortsätt till innehållet

Efterrättsrulle

En rolig och annorlunda efterrätt är vår variant på den klassiska tunnbrödsrullen. Variera bären med tärnad frukt efter säsong. Gör egna tortillas eller köp färdiga för en riktigt snabb efterrätt.

Efterrättsrulle

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Egna vetetortillas

  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Halvera tortillabröden och bred på kvarg. Toppa med grädde, bär och citronmeliss. Rulla ihop till en strut.

Vetetortillas

  1. Blanda mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i tärningar och mixa.
  2. Koka vattnet och häll i matberedaren och mixa till en deg.
  3. Täck degen med en fuktig handduk och låt stå i ca 15 min
  4. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och gör 16 bollar. Kavla ut bollarna tunt.
  5. Grädda i en het panna ca 1 min på varje sida.
  6. Lägg en handduk över de nygräddade tortillabröden så att de mjuknar och håller sig varma

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.