Efterrättsrulle

Efterrättsrulle

Efterrättsrulle

En rolig och annorlunda efterrätt, en variant på den klassiska tunnbrödsrullen. På sommaren kan du med fördel använda dig av smakrika bär och på vintern frukttärningar. Du väljer själv om du vill köpa färdiga tortillas eller baka dina egna.

6 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

3 st
Vetetortillas
200 g
3 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
100 g
Hallon
100 g
Blåbär
1 knippe
Citronmeliss

Egna vetetortillas

5 dl
Vetemjöl
50 g
½ tsk
Salt
3 dl
Vatten

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig
  2. Halvera tortillorna och fyll dem med kvarg, grädde och bär och toppa med citronmeliss
  3. Slå in tortillorna i servetter och servera i höga smala glas
  4. Vetetortillas

  5. Blanda mjöl och salt i en matberedare, tillsätt smör och blanda ytterligare
  6. Koka vattnet och häll i matberedaren, blanda till en deg
  7. Täck degen med en fuktig handduk och låt stå i ca 15 min
  8. Mjöla bordet lätt och dela upp degen i ca 16 bitar och rulla till bollar
  9. Kavla ut bollarna tunt och grädda i en het panna ca 1 min på varje sida
  10. Lägg en handduk över de nygräddade tortillabröden så att de mjuknar och håller sig varma

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.