
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 3 vetetortillas
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 100 g hallon
- 100 g blåbär
- 1 knippe citronmeliss
Egna vetetortillas
- 5 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vatten
Dela recept
Instruktioner
- Vispa grädden lätt.
- Halvera tortillabröden och bred på kvarg. Toppa med grädde, bär och citronmeliss. Rulla ihop till en strut.
Vetetortillas
- Blanda mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i tärningar och mixa.
- Koka vattnet och häll i matberedaren och mixa till en deg.
- Täck degen med en fuktig handduk och låt stå i ca 15 min
- Häll upp degen på ett mjölat bakbord och gör 16 bollar. Kavla ut bollarna tunt.
- Grädda i en het panna ca 1 min på varje sida.
- Lägg en handduk över de nygräddade tortillabröden så att de mjuknar och håller sig varma
Till recepten
Dela recept