Fortsätt till innehållet
Spritsad gräddtårta

Spritsad gräddtårta

Finns det något lyxigare än en klassisk gräddtårta? Den här är fylld med jordgubbar men det går lika bra med hallon. Spritsa grädden i ett fint mönster på toppen så ser tårtan ut som den är köpt på konditori. En färdigköpt botten sparar tid men det går så klart bra att baka en egen.

Spritsad gräddtårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
 • 300 g jordgubbar
 • 2½ msk strösocker
 • tårtbotten, 3-delad
 • 3 dl
  Valio Laktosfri vispgrädde
  Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
  Valio Laktosfri vispgrädde 35% 5 dl
 • 1 l färska bär efter smak
 • 1 knippe citronmeliss

Vaniljkräm


Instruktioner

 1. Lägg alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och låt sjuda försiktigt under ständig vispning. Ta av kastrullen när krämen tjocknar, den ska inte koka. Låt krämen svalna helt.
 2. Mosa jordgubbarna och häll i sockret, blanda ordentligt. Bred ut hälften av jordgubbsmoset på en av bottnarna och cirka hälften av vaniljkrämen ovanpå.
 3. Lägg på en till botten och bred ut resten av jordgubbarna och vaniljkrämen.
 4. Lägg på den sista botten på toppen.
 5. Vispa grädden och bred ut lite av den runt kanten och toppen av tårtan. Lägg resten i en spritspåse och spritsa grädden på tårtan.
 6. Garnera med färska bär och mynta eller efter smak.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.