Fortsätt till innehållet
Laktosfri kladdkaka

Laktosfri kladdkaka

Kladdkaka – det perfekta bjudfikat, som även passar lika bra när ni bara vill slänga ihop något gott till er själva. Så här gör du den klassiska kladdkakan, laktosfri och med de små, men så viktiga, detaljerna.

Laktosfri kladdkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ krm havssalt

Servering


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ihop ägg och socker poröst.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och en nypa salt och sikta ner i smeten.
  5. Rör ner det smälta smöret och blanda väl. Ta fram en löstagbar form och klä den med bakplåtspapper.
  6. Grädda i cirka 15 minuter. Känn gärna efter att den är lös i mitten så att den inte blir torr.
  7. Låt svalna något.
  8. Vispa grädden och servera till.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.