Laktosfri kladdkaka

Laktosfri kladdkaka

Laktosfri kladdkaka

Kladdkaka – det perfekta bjudfikat, som även passar lika bra när ni bara vill slänga ihop något gott till er själva. Så här gör du den klassiska kladdkakan, laktosfri och med de små, men så viktiga, detaljerna.

8 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

100 g
2 st
Ägg
2 dl
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
5 msk
Kakao
1 tsk
Vaniljsocker
½ krm
Havssalt

Servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ihop ägg och socker poröst.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och en nypa salt och sikta ner i smeten.
  5. Rör i det smälta smöret och blanda väl. Ta fram en löstagbar form och klä den i ugnspapper.
  6. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Känn gärna efter att den är lös i mitten så att den inte blir torr.
  7. Låt svalna något.
  8. Ta bort ugnspappret och servera med vispgrädde.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›