Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
15 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
4 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ krm havssalt
Servering
-
0 kg
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ihop ägg och socker poröst.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och en nypa salt och sikta ner i smeten.
- Rör ner det smälta smöret och blanda väl. Ta fram en löstagbar form och klä den med bakplåtspapper.
- Grädda i cirka 15 minuter. Känn gärna efter att den är lös i mitten så att den inte blir torr.
- Låt svalna något.
- Vispa grädden och servera till.
Till recepten
Dela recept