Kolakladdkaka

Kolakladdkaka

Kolakladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med smak av kola. Lite knaprig i kanterna och läckert mjuk kola i mitten. Servera med vispad grädde och färska bär.

8 Portioner
45 min
55 ratings

Ingredienser8 Portioner

100 g
3 dl
1 dl
Kolasås
1 dl
Farinsocker
1 ½ dl
Vetemjöl
½ tsk
Bakpulver
1 st
Ägg

Servering

3 dl
200 g
Färska bär

Gör så här

  1. Koka upp smör, grädde, kolasås och socker i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills blandningen blir tjock likt kola (koktid cirka 12 minuter). Låt svalna en stund.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Tillsätt ägg.
  3. Klä en springform (Ø 18–20 cm) med bakplåtspapper och sätt fast den mellan botten och kanterna. Häll upp smeten i formen.
  4. Grädda kakan i mitten eller nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12–15 minuter.
  5. Låt svalna en stund. Ta loss kanten på formen och lägg över kakan på ett serveringsfat.
  6. Servera kakan tillsammans med vispad grädde och färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.