Fortsätt till innehållet

Kolakladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med smak av kola. Lite knaprig i kanterna och läckert mjuk kola i mitten. Servera med vispad grädde och färska bär.

Kolakladdkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl kolasås
  • 1 dl farinsocker
  • ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Servering


Instruktioner

  1. Koka upp smör, grädde, kolasås och socker i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills blandningen blir tjock och ser ut som kola, ca 12 minuter. Låt svalna.
  2. Vispa ned ägget. Blanda samman mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned.
  3. Klä en springform (18–20 cm Ø) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200° i ca 12–15 minuter.
  5. Låt svalna. Ta loss formen och lägg kakan på ett serveringsfat.
  6. Vispa grädde lätt.
  7. Servera kakan med grädde och bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.