Sommarkladdkaka

Sommarkladdkaka

Sommarkladdkaka

En supergod och lättbakad kladdkaka med brynt smör som förhöjer smaken. Perfekt till sommarens alla kalas!

8 Portioner
45 min
22 ratings

Ingredienser8 Portioner

200 g
150 g
Laktosfri vit choklad
3 st
Ägg
2 dl
Strösocker
2 dl
Vetemjöl

Till formen

20 g
½ dl
Ströbröd

Topping

2 ½ dl
500 g
Jordgubbar, färska

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 C. Hacka den vita chokladen.
  2. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka tills det är lätt brunt och doftar nötigt.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt smöret svalna ca 5 minuter. Blanda därefter ner den hackade chokladen.
  4. Vispa ägg och socker poröst och blanda sen ner mjölet. Häll ner chokladsmöret i äggblandningen och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Fodra en springform (ca 22 cm) med löstagbar kant med smör och ströbröd.
  6. Grädda kakan ca 20 min tills den stannat. Låt kakan svalna.
  7. Fintärna 200 g jordgubbar till grädden och dela 300 g jordgubbar till att toppa med.
  8. Lättvispa grädden och blanda ner de fintärnade jordgubbarna.
  9. Toppa sedan kakan med jordgubbsgrädden och de delade jordgubbarna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.