Kladdkaketårta

Kladdkaketårta

Kladdkaketårta

En tårta av kladdkaka som enkelt kan bakas av även de yngsta familjemedlemmarna. Köp en färdig kladdkaka eller gör egen. Lägg på fyllning av läcker chokladgrädde. Det blir snabbt och enkelt en snygg tårta. Dekorera med bär, godis eller ätbara blommor.

8 Portioner
30 min
44 ratings

Ingredienser8 Portioner

Kladdkaka

100 g
2 st
Ägg
2 dl
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
5 msk
Kakao
1 tsk
Vaniljsocker
1 nypa
Havssalt
1 l
Färska bär efter smak

Chokladgrädde

5 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
3 msk
Kakao
2 msk
Florsocker

Gör så här

  1. Kladdkaka

  2. Sätt ugnen på 175 °C.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ihop ägg och socker poröst.
  5. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och en nypa salt och sikta ner i smeten.
  6. Rör i det smälta smöret och blanda väl. Ta fram en löstagbar form och klä den i ugnspapper.
  7. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Känn gärna efter att den är lös i mitten så att den inte blir torr.
  8. Låt svalna.
  9. Chokladgrädde

  10. Vispa vispgrädde, kakao och florsocker till önskad konsistens.
  11. Kladdkaketårtan

  12. Bred ut hälften av chokladgrädden på ena kladdkakan. Placera den andra kakan på grädden och bred ut resten av grädden. Dekorera med färska bär.
  13. TIPS! Vill du inte göra egen kladdkaka kan du enkelt köpa färdig i butik. Det går även att dekorera en kladdkaka med chokladgrädde och färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.