Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
15 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
4.67
stjärnor av fem
12 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKladdkaka
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa havssalt
Chokladgrädde
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 3 msk kakao
- 2 msk florsocker
Till garnering
- 1 l färska bär efter smak
Dela recept
Instruktioner
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ihop ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och en nypa salt och sikta ner i smeten.
- Rör i det smälta smöret och blanda väl.
- Klä en löstagbar form med bakplåtspapper. Häll i smeten.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Känn gärna efter att den är lös i mitten så att den inte blir torr.
- Låt svalna.
Chokladgrädde
- Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt.
Tårtan
- Bred ut hälften av chokladgrädden på den ena kladdkakan.
- Placera den andra kakan ovanpå och bred på resten av grädden.
- Dekorera med färska bär.
Till recepten
Dela recept