Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTarteletteskal
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3½ dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 2 msk vatten, kallt
Fyllning
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- 1 tsk misopasta
- 1 msk ingefära, finriven
- 1½ krm salt
- 50 g ost
- 120 g handskalade räkor
Picklad fänkål
- ½ dl ättikssprit, 12%
- ½ dl strösocker
- 1 dl vatten
- ½ fänkål
- 0 kg dillkvistar
- 0 kg koriander, hackad
Till servering
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
Dela recept
Instruktioner
Tarteletteskal
- Sätt ugnen på 200°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper och ställ tartelettformar på.
- Mixa smör, mjöl och salt smuligt i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en ca 3 mm tjock platta. Stansa ut bottnar till tarteletterna med hjälp av en tarteletteform. Skär remsor av degen och lägg runt formarnas kanter på insidan. Nagga i bottnen och förgrädda i 8-10 minuter.
Fyllning
- Vispa ihop mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt misopastan och ingefära. Har mison svårt att lösa upp sig kan du mixa med en mixerstav. Salta.
- Riv osten grovt. Lägg räkor och ost i formarna och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, äggstanningen skall vara fast och pajskalet lite gyllene på kanten. Låt svalna.
Picklad fänkål
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna. Strimla fänkålen med hjälp av en mandolin och lägg ner i ättikslagen, låt dra i minst 30 minuter.
Servering
- Häll av lagen från fänkålen.
- Toppa varje tartelett med en liten hög fänkål och lite örter.
- Servera med en klick crème fraiche.
Till recepten
Dela recept