Matig tartelette

Matig tartelette

Matig tartelette

En asiatisk räkpaj med spännande smaker av miso, ingefära och picklad fänkål. Du kan göra flera små tarteletter och servera till förrätt eller en större paj och servera som huvudrätt. Gör du en stor paj får du förlänga gräddningstiden med ca 10 minuter.

8 Portioner
2 h
11 rating

Ingredienser8 Portioner

Tarteletteskal

150 g
3 ½ dl
vetemjöl
1 krm
salt
2 msk
vatten (kallt)

Fyllning

2 dl
2 st
ägg
1 ½ krm
salt
1 tsk
misopasta
1 msk
ingefära (riven)
50 g
ost
120 g
handskalade räkor

Picklad fänkål

½ dl
ättika (12%)
½ dl
strösocker
1 dl
vatten
½ st
fänkål

topping

koriander (strimlad)
dillkvistar

till servering

200 g

Gör så här

  1. Tarteletteskal

  2. Värm ugnen till 200 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper och ställ tartelettformar på.
  3. Mixa smör, vetemjöl och salt smuligt i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en ca 3 mm tjock platta. Stansa ut bottnar till tarteletterna med hjälp av en tarteletteform. Skär remsor av degen och lägg runt formarnas kanter på insidan. Nagga i bottnen och förgrädda i 8-10 minuter.
  5. Fyllning

  6. Vispa ihop mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt misopastan och ingefära, har misopastan svårt att lösa upp sig kan du ta hjälp av en mixerstav.
  7. Riv osten grovt. Fördela räkor och ost i formarna och häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, äggstanningen skall vara fast och pajskalet lite gyllene på kanten.
  8. Picklad fänkål

  9. Koka upp ättika, strösocker och vatten i en kastrull. Låt svalna. Strimla fänkålen med hjälp av en mandolin och lägg ner i ättikslagen, låt dra i minst 30 minuter.
  10. Häll av lagen från fänkålen och toppa varje tartelett med en liten hög, hacka koriander och strö över fänkålen, toppa med en dillkvist. Servera med en klick crème fraiche, alternativt gräddfil.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.