En asiatisk räkpaj med spännande smaker av miso, ingefära och picklad fänkål. Du kan göra flera små tarteletter och servera till förrätt eller en större paj och servera som huvudrätt. Gör du en stor paj får du förlänga gräddningstiden med ca 10 minuter.
Tarteletteskal | |
---|---|
150 g | |
3 ½ dl | vetemjöl |
1 krm | salt |
2 msk | vatten (kallt) |
Fyllning | |
2 dl | |
2 st | ägg |
1 ½ krm | salt |
1 tsk | misopasta |
1 msk | ingefära (riven) |
50 g | ost |
120 g | handskalade räkor |
Picklad fänkål | |
½ dl | ättika (12%) |
½ dl | strösocker |
1 dl | vatten |
½ st | fänkål |
topping | |
koriander (strimlad) | |
dillkvistar | |
till servering | |
200 g |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.