Fortsätt till innehållet

Matig tartelette

En mild asiatisk räkpaj med smak av miso, ingefära och picklad fänkål. Du kan göra flera små tarteletter och servera till förrätt eller en större paj och servera som huvudrätt. Gör du en stor paj får du förlänga gräddningstiden med ca 10 minuter.

Matig tartelette

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tarteletteskal

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning

  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • ägg
  • 1 tsk misopasta
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1½ krm salt
  • 50 g ost
  • 120 g handskalade räkor

Picklad fänkål

  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½  fänkål
  • 0 kg dillkvistar
  • 0 kg koriander, hackad

Till servering


Instruktioner

Tarteletteskal

  1. Sätt ugnen på 200°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper och ställ tartelettformar på.
  2. Mixa smör, mjöl och salt smuligt i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en ca 3 mm tjock platta. Stansa ut bottnar till tarteletterna med hjälp av en tarteletteform. Skär remsor av degen och lägg runt formarnas kanter på insidan. Nagga i bottnen och förgrädda i 8-10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ihop mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt misopastan och ingefära. Har mison svårt att lösa upp sig kan du mixa med en mixerstav. Salta.
  2. Riv osten grovt. Lägg räkor och ost i formarna och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, äggstanningen skall vara fast och pajskalet lite gyllene på kanten. Låt svalna.

Picklad fänkål

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna. Strimla fänkålen med hjälp av en mandolin och lägg ner i ättikslagen, låt dra i minst 30 minuter.

Servering

  1. Häll av lagen från fänkålen.
  2. Toppa varje tartelett med en liten hög fänkål och lite örter.
  3. Servera med en klick crème fraiche.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.