Mandelkubb

Mandelkubb

Mandelkubb

Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som alltid blir uppskattat på fikabordet! Degen blir lite kletig men ha inte i mer mjöl då blir mandelkubben för torra.

20 Portioner
30 min
11 rating

Ingredienser20 Portioner

½ dl
Sötmandel
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempererat
1 ½ dl
Strösocker
1 st
Ägg
½ tsk
Bittermandelarom
1 tsk
Hjorthornsalt
½ msk
Bakpulver
1 ½ dl
6 ½ dl
Vetemjöl (390 g)
1 dl
Pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper och finhacka mandeln.
  2. Vispa ihop smöret med socker och tillsätt ägg, bittermandelarom, hjorthornssalt, bakpulver, Kefir och vetemjöl.
  3. Arbeta ihop till en kladdig deg. Fukta dina händer lätt så blir det enklare att hantera degen. Forma ovala bollar som du plattar till på plåten. Placera dem med lite mellanrum, de växer i ugnen.
  4. Strö över pärlsocker och finhackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. De skall inte få någon färg. Låt svalna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.