Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
15 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
1½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl strösocker
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- salt
- 3 äggvita
- 1 dl blåbär (färska eller frysta)
- 1 tsk vetemjöl
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 °C.
- Smöra och bröa en minimuffinsplåt.
- Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det doftar nötigt. Låt svalna.
- Blanda strösocker, mandelmjöl, mjöl och salt i en bunke.
- Vispa ihop äggvitorna och rör i smeten, tillsätt brynt smör. Blanda till en jämn smet.
- Fyll en spritspåse med smeten och fyll formarna 3/4 upp till kanten. Blanda frysta blåbär med 1 tsk mjöl och fördela över financiererna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna lite och ta ur formen.
Till recepten
Dela recept